İşadamlarıyla yapılan toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kente gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'ü dolaştı. Burada bir süre dinlenen bakanlardan Mehmet Şimşek, TRT Şeş'in programına konuk olurken, diğer bakanlar Faruk Çelik, Ertuğrul Günay ve Nihat Ergün ise Haleplibahçe mozaiklerinin bulunduğu alana yapılacak Mozaik Müzesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kalkınma hamlesini sürdüreceğini, kültür ve tarihine verdiği önemi de sürdüreceğini kaydetti.

GÜNAY: TURİST SAYISINDA İNGİLTERE'Yİ SOLLADIK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise konuşmasında, Ak Parti iktidarında turizm alanında yapılanları anlattı. Ülkenin en büyük mozaik müzesinin Şanlıurfa'ya yapılacağını ifade eden Bakan Günay, Türkiye'nin dünya turizminde ilk 10 içerisinde yer aldığını ifade etti. Geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısının İngiltere'yi ziyaret eden turist sayısından fazla olduğunu dile getiren Bakan Günay, "Dünya turizm teşkilatının dergisi Türkiye'yi özel bir sayfa yaptı. Bu bereketin içersine; kültürü, tarihi, mutfak, müzik, el sanatları ve spor turizmini katarak Türkiye'nin bundan yararlanmasını sağlayacağız. Türkiye'yi bir kültür destinasyonu haline getireceğiz" dedi.

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının son bulmasını da dileyen Bakan Günay, şöyle devam etti: "Atatürk'ün söylediği gibi 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' demeliyiz. Biz ülkemizde barış olsun diye çalışıyoruz. Kimseyi kimseden ayırmıyoruz. Urfa'da doğanla Bursa'da doğanı, Mardin ve Muğla'da doğanı birbirinden ayırmıyoruz. Biz insanlarımızı Türk, Kürt, Alevi, Sünni, inanan, inanmayan, Müslüman Hıristiyan diye ayırmıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bir ve eşit tutmaya çalışıyoruz. Zaman zaman bu birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlar var, ama biz millet olarak bu bütünlüğü koruma konusunda gereken özeni, dikkati, fedakarlığı ve gayreti gösterirsek bu fitneciler yok olup gidecek. Milletimizin birliği ve bütünlüğü sayesinde Türkiye'yi inşallah 10 yıl içersinde geçmişteki 10 yıldan daha başarılı yapacağız. Yapılacak çalışmalarla Türkiye; ekonomide de, demokraside de sosyal adalet ve gelişmede de dünyanın en saygıdeğer ülkelerinden birisi haline gelecektir."

 Yapılan konuşmaların ardından 3 bakan birlikte butona basarak, müzelerin temelini attı.

57 bin metrekare alanı kapsayan proje kapsamında, bölgeye Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Haleplibahçe Amfi Tiyatro yapılacak. 2013 yılında tamamlanması planlanan projenin yaklaşık 40 milyon liraya mal olacağı bildirildi.

 

ÖP (HK/RT)