Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik beraberinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Bakan çelik ve Ergün kentteki temasları kapsamında ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemede bulundu, fabrikalarda çalışan işçilerle sohbet etti. Sıcak hava nedeniyle planlananın aksine 6 yerine 3 fabrika dolaşan Bakan Çelik ve Ergün, daha sonra işadamlarıyla birlikte toplantı yapmak üzere valilik binasına geçti. Polis mangası tarafından karşılanan Bakan Çelik ve Ergün, bir süre işadamları ile basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Seçim bölgesi Şanlıurfa'nın teşvik paketi ile yatırımda en avantajlı il konumuna geldiğine değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünya ekonomisinin durağan bir tablo içerisinde olduğu süreçte Türkiye'nin kalkındığını ifade etti. Şanlıurfa'nın yanı başındaki Suriye'de iç savaşın yaşandığına değinen Bakan Çelik, şunları söyledi: "Yanı başımızda bir iç savaş var. Genelde dünya ekonomisine baktığımız zaman, durağan bir tablo ile iç içe. Çok şükür Türkiye'de ve Şanlıurfa'da yatırımlardan bahsediyoruz. Organize sanayi bölgelerinin alt yapısından bahsediyoruz. Bu Türkiye'nin farkıdır. Türkiye'nin sağlıklı yönetildiğinin en güzel göstergesidir. Bu topraklar bereketli topraklardır ve bu topraklarda yapılması gereken çok iş var. Çok konu ihmal edilmiş burada. Bu açıkça defalarca tekrar edildi. Birçok konuda burada geç kalınmış. Ama şimdi hükümetimizin 2023 vizyonu içerisinde diyoruz ki; 500 milyar ihracat. 500 milyar ihracatı nerden gerçekleştireceksiniz. İşte buradaki verimli toprakların rasyonel bir şekilde kullanılması neticesinde elde edilecek olan imkanlarla katma değer Türkiye'yi geleceğe taşıyacak."

BAKAN ERGÜN; TÜRKİYE GÜNEŞ GİBİ OLMALI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise Şanlıurfa'nın birçok alanda önemli bir merkeze dönüştüğünü söyledi. Türkiye'nin güneş gibi herkesi ısıtmasını hedeflediklerini dile getiren Bakan Ergün şöyle konuştu: "Türkiye örnek olabilecek bir önemli merkez haline geliyor. Zaten birazda yaşadığımız sıkıntıların başımıza iş açmaya çalışanların bunu yapmalarının temel sebeplerinden biriside budur. Türkiye'nin elde ettiği bu büyük potansiyelidir. Ama bizim herkese faydamız olsun istiyoruz. Güneş gibi, Türkiye olarak bir güneş olalım hem etrafımızı ısıtalım, hem de aydınlatalım. Güneş herkesi ısıtıyor da, sıcaklığından bir şey mi kayboluyor? Güneş her yeri aydınlatıyor da ışığından bir şey mi eksiliyor? Bizde Türkiye, Şanlıurfa olarak bütün herkese faydalı olalım, yararlı olalım. Bizim bu potansiyelimiz var. Biz bu potansiyel konusunda doğru işler yapmak, doğru adımlar atmak mecburiyetindeyiz. Tarım için bereketli toprak, su lazım. Bakın burada hepsi var, ama bunları doğru kullanıyor muyuz? Harran'da geçmişte susuzluk çekerken şimdi aşırı sulama nedeniyle bazı yerleri çöle çevirdik. Yani elimizdeki imkanları ve potansiyeli iyi değerlendiremiyoruz. Atadan kalan yöntemlerle yaptığımız iş, iş değildir, bize fayda sağlamıyor. Onun için bundan sonra bu potansiyelimizi bilgi ile değerlendireceğiz ve kazanacağız."

 

AL,ÖP (HK/RT)