Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Topçu Meydanı Projesi’nin temel atma törenine katıldı.

Başkanlığını bağımsız Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yaptığı Şanlıurfa Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımına başlanan Topçu Meydanı Projesi’nin temel atma töreni ile yapımı tamamlanan çeşitli birimlerin açılış için düzenlenen törene katılan Bakan Faruk Çelik, seçim sürecinde Şanlıurfa halkına verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ifade etti. Kentte bulunduğu 3 günlük süre içerisinde maliyeti 100 milyon lira olan yatırımların temelini attıklarını kaydeden Bakan Çelik, "Çevre illeri gezin, hiç bir şehirde böyle şantiye havası göremezsiniz. Biz size söz verdik, Şanlıurfa şantiye ve huzur kenti olacak" dedi.

Şanlıurfa'nın yeni düzenleme ile büyükşehir statüsüne kavuşacağını da hatırlatan Bakan Çelik, Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa ve ilçelerinde 6 ayda 7 havuz yaptırılacağını söyledi.

Bakan Çelik’in konuşmasının ardından beraberindeki milletvekili ve bürokratlarla birlikte butona basarak Topçu Meydanı'nın temelini attı, yapımı tamamlanan semt pazarı ve üst geçidin de açılışını gerçekleştirdi.



ÖŞ(HK/COŞ)