Seçim bölgesi Şanlıurfa'da çeşitli temaslarda bulunan Bakan Faruk Çelik, öğle saatlerinde yanında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne geldi. Bakan Çelik, burada yapımı tamamlanan misafirhane ile özel oda ve yeni ünitelerin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Çelik, hastane çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Memurlara enflasyon oranının üzerinde bir zam verildiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Memurların daha fazla artış arzusu ve beklentisi normaldir ve saygı duyuyoruz. Ama hükümetimiz mali disiplini elden bırakmıyor ve popülist bir politika çerçevesinde değil olması gerektiği gibi, ekonomik veriler ve gidişat çerçevesinde kararlarımızı alıyoruz. Mevsimlik siyaset yapmıyoruz, kalıcı bir siyaset yapıyoruz. Ülkenin geleceğini aydınlatmak istiyoruz. Dolaysıyla bizim için memurlarla ilgili çalışanlarla ilgili enflasyona ezdirmeme hedefimiz hükümet kurulduğu günden beri devam ediyor. Rakamlara bakarsanız, bizim çalışanlarımızdan yana olduğumuz net şekilde görülür. Ama daha fazla zammı onlar kadar biz de vermek istiyoruz. İnşallah Türkiye kaynaklarını artırdıkça, bunları çalışanların lehine kullanacaktır, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Dünya çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. İspanya, İtalya, Portekiz, Yunanistan maaşları eksiltirken, Türkiye çok şükür enflasyonun üzerinde zam yapmaya devam ediyor, edecektir de."

Bakan Çelik, kürtaj tartışmalarına ilişkin yöneltilen soru üzerine, "Herkes değerlendirmesini yaptı. Biz de sosyal güvenlik kurumu bünyesindeki kürtaj rakamlarını ilerleyen günlerde açıklayabiliriz. Bana göre tartışmaların bu noktada kalmasında fayda var" dedi.

Bakan Çelik, hastane temaslarının ardından merkeze bağlı Akçamescit Köyü'ne gitti. Sıcak asfalt dökülen yolda yetkililerden bilgi alan Bakan Çelik, sezon içerisinde 1500 kilometre köy yolunun asfaltlanacağını söyledi. Törende, asfalt sezonunun başlaması nedeniyle Bakan Çelik'in istememesine rağmen milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun ısrarı üzerine kurban kesildi.

Bakan Çelik, köy yolunda yapılan asfaltlama çalışmasını bir süre izledikten sonra kent merkezine döndü.



ÖP(HK/BT)