Elazığ havaalanında İl Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve partililer tarafından karşılanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberindekiler, daha sonra valilik binasına geçti. 

Valilikte konuşan Bakan Çelik, basın yasasında yapılması düşünülen değişiklik ile ilgili bir soru üzerine, "Bu konuyla ilgili sayın Başbakanımız'a dernekleriniz vasıtasıyla, sivil örgütlerin ilettiği bir husus var. Onun için sosyal güvenlik kurumundaki teknik heyet çalışmalarını sürdürüyor. O teknik heyetin belirleyeceği duruma göre de yeni kararlar almak gerekiyorsa, o kararları da alacağız" yanıtını verdi.

TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU

Taşeron firmalarda çalışan işçilerin durumu hakkındaki bir başka soruyu da Bakan Çelik, şöyle yanıtladı:

"Taşeron dediğimiz alt işveren yanında çalışan işçilerimizle ilgili sorunlar yaşanıyor. Bunların başında çalışma saatleri ile ilgili, mesai saatleri ile ilgili, yıllık izinlerle ilgili ve tazminatlarla ilgili hak edememenin getirmiş olduğu mağduriyetler var. Bunları gidermek için yeni bir düzenleme yaptık, şu anda taslak olarak elimizde var. Ama biraz da kıdem tazminatıyla bağlantılı olduğu için bu konu, birlikte ele alınması gerekiyor. Bu konuları birlikte ele alabilmek için  sendikalarla ve sosyal taraflarla yaptığımız görüşmede meclisin gündeminde bulunan sendika yasası çıkmadan bu konuları ele almama gibi bir prensip anlaşmamız var. İnşallah yeni yasama döneminde toplu iş yasası yasallaşır yasallaşmaz, taşeron ve kıdem tazminatı ve benzeri konuları sosyal taraflarla ancak o zaman masaya getiririz."

Daha sonra Elazığ Valisi Muammer Erol, Bakan Faruk Çelik'e Elazığ'da işlenen bir halı hediye etti. Bakan Çelik ve beraberindekiler, valilikten ayrılarak Elazığ Belediyesi'ne gitti.


 
ŞG-GY(GG) (FOTOĞRAF)