Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bir dizi açılış ve incelemede bulunmak üzere Balıkesir'in Havran İlçesi'ne geldi. İlçe merkezindeki Kapalı Pazar yerinin açılış kurdelasını kesen Bakan Çelik, "Böyle bir günde kahramanımızın memleketinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün Aziz Türk milletinin şaha kalktığı ve düşmanı Çanakkale'ye gömdüğü bir gün. Mustafa Kemal Atatürk, askerleri ve Koca Seyit Onbaşı ile gurur duyuyoruz. Çanakkale'de vatanı ve milleti için şehit olanların ruhları şad olsun" dedi. AK Partili belediyelerin hizmet ürettiğini, üretilen hizmetlerinde meydanda olduğunu söyleyen Bakan Çelik, "Kapalı pazar yerlerinin her ilçe ve beldelerimizde de yaygınlaştırılması büyük önem taşıyor. Havran Belediyesi modern kentleşmede örnek bir ilçe. Yolları pırıl pırıl. Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu'nu tebrik ederim" diye konuştu. SEYİT ONBAŞININ MEZARINI ZİYARET ETTİ

Törenden sonra Çanakkale Zaferi'nin kahramanı `Havranlı Koca Seyit Onbaşı'nın Köyü olan Kocaseyit köyüne giden Bakan Çelik, burada kahramanın mezarı başında dua etti, Kocaseyit köyünde düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü törenlerinde, Çanakkale'de bir kahramanlık destanı yazıldığını söyledi, "Bu destanı yazanlar ezanımızın dinmesine, bayrağımızın inmesine, vatanımızın esir edilmesine müsaade etmediler. Bu destanı yazanlar Türk Milletinin nasıl bir millet olduğunu esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih edeceğini herkese gösterdiler. Onun için değil 97 yıl, yüzlerce yıl geçse de Çanakkale Zaferi'ni unutmayacak ve unutturmayacak. Evlatlarımızı Çanakkale ruhu ile donatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi, şanlı kahramanlarımızı, bu devleti kuran ve bize emanet eden herkesi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz" dedi.

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Kahramanın kabrini ziyaret sonrası tekrar ilçeye dönen Bakan Çelik, Havran Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin destekleriyle kurulacak Damızlık Sığır Yetiştiriciliği İşletmesinin temel atma töreninde, AK Parti Hükümeti döneminde çok yol alındığını, 9 yıl içinde her alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Tüm kesimlere yönelik çalışmalar yaptıklarına işaret eden Çelik, bunlar arasında tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımların önemli yer tuttuğunu söyledi, "Hayvancılığa baktığımızda yine 9 yılda 8 milyar lira destek sağlandı. Tarım ve hayvancılığı destekleyen 2 kooperatif varken bunların sayısı şimdi 20'ye çıktı. Ülke genelinde kooperatif sayıları 187'den 1800'lere çıkmış durumda. Her alanda vatandaşlara sahip çıkılmış ve tarım kesimi de bu imkanlardan yararlanmıştır. Avrupa Birliği'nde 4. sıradaydık, birinci sıraya yerleştik. Dünya'da 11. sıradaydık, 7. sıraya geldik. Demek ki olumlu gelişmeler var" dedi.

Konuşmaların ardından butona basarak işletmenin temelini atan Çelik, daha sonra Havran AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Törenler sırasında Bakan Çelik'e , Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Cemal Öztaylan da eşlik etti.

AK Parti ilçe merkezini ziyaretinin ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

AE(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)