Siverek İlçesi'ne bağlı Tutumlu Köyü'nde Milli aşireti ile Özeyranlı aileleri arasında 34 yıldır süren arazi anlaşmazlığı husumeti barış yemeğiyle son buldu. Köy meydanına kurulan çadırlarda düzenlenen barış yemeğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvili Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile yaklaşık bin kişi katıldı. Köy meydanında büyükbaş hayvanların kurban edildiği törende ilk konuşmayı Şanlıurfa Valisi Celaletin Güvenç yaptı. Vali Güvenç, 34 yıl sonra el sıkışarak, aralarındaki husumette son veren ailelere teşekkür etti. Güvenç, "Bu ülkede mübarek bir ramazanı geçirdik. Anaları, bacıları ağlattılar.Kürt anlarını ağlattılar, Türk analarını ağlatılar, Arap analarını hala sınırda ağlatıyorlar. Artık akan kanlar dursun. Barış ve kardeşlik tohumları yeşersin" dedi.

'SİLAH TÜCCARLARININ KASASINI DOLDURMAYIN'

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, her iki aileye hitaben konuştu. Çelik, şunları kaydetti:

"Bu barış huzura açılan bir kapıdır. İnsanların yarışı barışla olmalıdır, kavgayla olmamalıdır. Bugün burada her iki aile üzerine düşeni yaptılar. 30- 40 yıldır bu memleket üzerinde gelişmemizi engellemek isteyen, kardeşliğimiz engellemek, dostluğumuzu, barışımızı engellemek için sinsi planlar yapılmaktadır. Bu planların mimarları dışarıda bulunmaktadır. Bunların amacı barışımıza sekte vurmaktır. Bu kavga milletimizin kavgası değildir. Bunu bütün kardeşlerimizin bilmesini istiyorum. Hak aramanın yolu terör olamaz. Hak aramanın yolu en temel hak olan yaşama hakkını elden almak olamaz. Yol terör yolu değildir, tek yol dostluk, kardeşlik, barış ve diyalog yoludur. Bu ülkede siyaset bir çözümdür. Enerjimizi yanlış yerlerde kullanmayalım, enerjimizi kalkınmadan, barıştan yana kullanalım. Aksi takdirde yanlış yerlerde kullandığımızda silah tüccarları sevinmektedir. Onların kasaları dolmaktadır. Mazlumun ahı ise gökleri inletmektedir. Görüyorsunuz komşu devletlerde huzur yok, dünyanın hiç bir yerinde huzur yok. Türkiye'de hizmetlerde var, huzurda ama bu huzuru bozmak isteyenlerde var. Bunun için tek vücut durmamız gerekiyor. Burada iki güzel aile medeni bir sekil de anlaşıp dostluk bayrağını göklere çekti. Başbakanımızın da bu ailelere çok selamı olduğunu özellikle belirtmek istiyorum."

Bakan Faruk Çelik, konuşmasının ardından Mehmet Milli ve İhsan Özeyranlı’yı yanına çağırarak tokalaştırdı. Barış töreni Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun okuduğu dualar ardından sone erdi.