Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte Yozgat’ta bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılan Bakan Çelik, Yenifakılı Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu temel atma töreninde bir konuşma yaptı. Bakan Çelik, geçmiş dönemlerde küçük şehirlerden büyük şehirlere yoğun göçlerin yaşandığını belirtirken, "Türkiye’de 10 ile yatırım yapıldı, teşvikler 10 ile verildi. Anadolu ihmal edildi. Millet koşa koşa o 10 ile gitti. Vatandaşımız aş için iş için bu güzelim arazileri terk etmek zorunda kaldı. İşte on yıldır bu yanlış gidişata dur demek için mücadele ediyoruz. Türkiye gelişiyor, Yozgat gelişiyor, Yenifakılı gelişiyor, işte bu gün bu gelişimin önemli bir kurumunun temal atma törenini yapıyoruz. Okul eğitim, çok önemli, eğitim neden önemli, biz ilim ve bilim medeniyetinin çocuklarıyız. Dünyaya ilmi feni bizim dedelerimiz öğretti. Temizlik nedir bilmezdi Avrupa. Temizliğin ne olduğunu senin benim dedem dünyaya öğretti. Onun için biz sıradan bir millet değiliz. Tarihe şan ve şeref veren bir milletiz" dedi.

Bugün bilgiyi üreten, teknolojiyi üreten ülkeler lider ülkeler olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Bir ülke bilgi üretmiyorsa, teknoloji üretmiyorsa o ülke uydu ülkedir. Bundan dolayı 81 ilde üniversite açıyoruz, vakıf üniversitelerini yaygın hale getiriyoruz, 175 bin derslik açtık, yüksek okullar açıyoruz, eğitime yapılması gereken ne katkı varsa onu yapıyoruz. Milli eğitim bütçesi, en büyük bütçe haline getirildi bizim dönemimizde. Çocuklarımız okusun, yetişsin, gelişsin, bu ülkenin geleceğine bir tuğla koysun diye mücadele ediyoruz" diye konuştu.

ECDADINI TANIMAYANLAR SİLAHA SARILIYOR

Ecdadımız Yusuf Has Hacip, bundan bin yıl önce 'Bilgi ile gök yüzüne yol bulunur' sözünü hatırlatan Bakan Çelik, "Bunu bin yıl önce diyor, uçak yok, füze yok, okumayla yol bulur, okulla yol bulunur, kalemle, defterle yol bulunur, bunun yıllardır haykırıyoruz. Ama bu aziz milletin bu yol gösteren ecdadı tanımayan bazıları ne yazık ki ele kalem değil, ele silah alıp bu memleketin, polisine, askerine utanmadan kurşun sıkabiliyorlar. Onun için çocuklarımızı okula, çocuklarımızı deftere, kitaba, kaleme yöneltmemiz gerekiyor ki geleceğimiz aydınlık olsun" dedi.

AY YILDIZLI BAYRAĞIN ALTINDA YAŞAYAN HERKES EŞİTTİR

Yozgat SGK hizmet binasının açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, sosyal güvenlik konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Sistemde fazla oynamanın getirmiş olduğu sorunlarla geçmişte haksızlığa uğrayan 2 milyon emeklinin mağduriyetini giderdik, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren 2 milyon emeklimiz, geçmiş yıllardaki yanlışlıkları telafi eden intibak düzenlemesiyle maaşlarında önemli bir zam ve fark görecekler. İş sağlığı ve güvenliği yasası meclisin gündemine geliyor. İş kazalarına son verecek ve güvenli ortamlarda çalışmaya imkan verecek mevzuat düzenlemesini kısa sürede gerçekleştireceğiz. Taşeron işçilerle ilgili de çalışmalarımızı tamamladık. İstihdam stratejisini de önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. İşsizliği 2023 yılında yüzde 5 seviyesine indirmek için her kesimin üzerine düşen görevi yerine getirme konusunda çalışmamızı tamamlamış olacağız. Sosyal güvenlik reformunun asıl amacı ayrımcılığı kaldırmaktı. Siz SSK’lı iseniz yurt dışında tedavi olamazsınız. Kamu çalışanıysanız, yurt dışında tedavi olabilirsiniz. 74 milyon eşit. Lafta eşitlik olur mu. Mevzuatta eşitlik olacak. İşte bizim yaptığımız, sosyal güvenlik reformuyla herkesi eşit hale getirmekti. Bu ülkede ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan herkes eşittir dedik ve eşitledik."

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kurdele kesilerek SGK hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.