Bandırma İlçesi’nde 2011 yılında 4 bin 400 metrekare kapalı alanda 60 personel ile çalışmaya başlayan Velutsan Çelik Konstrüksiyon Fabrikası, bir yılda tesislerini 18 bin metrekarelik kapalı alan ve 190 personele çıkardı. Yeni tesisler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Bandırma Belediye Başkanı CHP’li Sedat Pekel ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle açıldı.

Törende konuşan Bakan Faruk Çelik, bu tür açılışların çalışma ve sosyal güvenlik bakanlarını memnun ettiğini belirterek, “Çünkü burada çok sayıda kişi çalışacak demektir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesiste 190 kişi çalışmaktadır. Hedeflerinin ise 600 kişi olmasından memnunum” dedi.  İktidar olarak çok önemli çalışmalara, projelere imza attıklarını vurgulayan Bakan Çelik şöyle devam etti:

“Komşularımızdaki gelişmeleri ibretle takip ediyoruz. Suriye ne olacağı belli olmayan iç çatışmalarla meşgul. Batıya bakıyoruz, ekonomik krizlerle karşı karşıya. Çok şükür ülkemiz büyümeye devam ediyor. Ülkemizde ihracat artıyor, rekorlar kırılıyor. İstihdam artıyor, işsizlik azalıyor. 12 ay plan yapamayan bir ülkeden gelecek 12 yılı planlayan bir ülke durumuna geldik.”

Bakan Çelik, hükümet olarak hiçbir kesimi ihmal etmediklerini ve 12 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasasını Meclis'ten geçirerek emeklilerin uzun yıllardır beklediği sorunu çözdüklerini kaydetti.

Kamu çalışanlarıyla ilgili yasanın Meclis'te olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, “Mayıs ayında masaya oturarak onların da haklarını vereceğiz. İşçilerle toplu sözleşmelerimizi kavgasız patırtısız gerçekletirdik. Toplu sözleşme çerçevesinde bizden almaları gereken hakkı kendilerine verdik. Asgari ücretli kardeşlerimize yüzde 12.5’lik bir artış yaptık” diye konuştu.

Bakan Çelik, Türkiye’de 17 milyon 300 bin çalışana karşılık 10 milyon emekli bulunduğunun altını çizerek, “Bu rakamlar olması gerektiği noktada değildir. Oysa 4 çalışana 1 emekli düşmesi gerekiyor. Kamu olarak biz özel sektörün önünü açtık. Özel sektörle birlikte çok önemli hizmetler gerçekleştirdik. Türkiye bu çerçevede istikrarlı ve örnek bir ülke haline geldi. Ancak çalışanların sayısının artması gerekiyor" dedi. Özel sektörün, 17 milyon 300 bin olan çalışan sayısının 30 milyona çıkmasında katkısı olacağını belirten Bakan Çelik, "Buda Türkiye’deki aktif ve pasif dengesinin sağlanmasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

“BOR MADENİNİ ÖZELLEŞTİRMİYORUZ”

Fabrikanın üretim bölümünü gezen Bakan Çelik, basın mensuplarının “Bor madenleri özelleştiriliyor mu?” sorusuna, "Enerji Bakanlığımızın ve hükümetimizin bor madenlerinin özelleştirilmesiyle ilgili her hangi bir yasa teklifi yoktur. Bunu aksi dışındaki açıklamalar gerçek dışıdır. Hükümet olarak bor madenlerinin türevlerinin arttırılması konusunda çalışma yaparken borları neden özelleştirelim” karşılığını verdi.

Velutsan Çelik Konstrüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Uludağ da, şirketlerinin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, “Şirket olarak daima yenilikçi, işbirlikçi, müşteri odaklı ve kaliteden ödün vermeden yaptığımız çalışmalar neticesinde Katar, Gürcistan ve Irak’ın Erbil ve Bağdat şehirlerinde irtibat bürolarımız faaliyete geçirdik. Çok yakın zamanda burada yapacağımız işlerle ülkemizin ekonomisi için faydalı olacağız" diye konuştu.



MT,EÖ(FK/ESM)