Bakan Faruk Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftarını açan Bakan Çelik, esnaflara hitaben yaptığı konuşmada Suriye’de yaşanan olayları değerlendirdi. Kardeşliğin hakim olmasını istediklerini ifade eden Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Kardeşlik diyoruz, ama kardeşlik ayında kelime bakımında uyumlu olduğu için söylüyorum kalleşliklerinde hakim sürdüğünü ne yazık ki görüyoruz. Kardeşlik ayında kalleşlik olur mu? Şu komşu devlette yaşananlara bakınız; acımadan insanların nasıl katledildiğini görün. Yaşanan çok büyük bir vahşet, acımasız bir şekilde gökten bombalanan insanların zar zor şekilde kaçabildiklerini bizzat Suriyeli kardeşlerimizden dinledim. Arap Baharı diye ifade edilen ve dalga dalga sınırlarımıza kadar gelen bu tablonun bir vahşete dönüşmesi hepimizi üzmektedir."

HAK ARAMAK SİLAHLA OLMAZ

Terör olaylarına değinen Bakan Faruk Çelik, "Türkiye’de 30 yıla aşkın süredir terör olaylarında neler yaşadık ne acılar yaşadık bunları hepimiz ibretle izliyoruz. Hak arama yolu ve adresi silah olmamalı, kavga ve çatışma olmamalı. Eğer hak arıyorsanız, hakkı ararken birisinin de hayatını ortadan kaldırıyorsanız en büyük hakkı ortadan siz kaldırıyorsunuz. Hangi hakkı arayacaksınız, hak aramak yaşamak içindir. Birisinin hayatını yok ederek var olmayı düşünüyorsanız bu hak arama yolu değil. Böyle hak aranmaz. Onun için bölge insanları olarak ne oluyor ne bitiyor çok dikkatli olmamız gerekir. Hak verme konusunda canla başla mücadele ediyoruz. Türkiye'de yanlışlık oldu mu? Evet oldu. Yanlışlıklardan dönmek bir erdemliktir. Hak istenip de verilmeyene ne var her şey yerli yerinde ve hergün mesafe alıyoruz. Herkesin aklıselim düşünmesinin zamanı geldiğini ifade etmek istiyorum. Ülkesini kaybetmek isteyenler ve ülkesinde olabilecek sıkıntıları görmek isteyen varsa Akçakale’ye Suriye’ye baksın. Ben birlik ve beraberliği sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

SAĞDUYU GALİP GELECEK

Son olarak Şemdinli’de biten operasyonlar ile ilgili de konuşan Bakan Faruk Çelik “Şemdinli ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması oldu. Ne yaşandı ne oldu bu süreçte doğrusu sağlıklı bir bilgiye sahip değilim. Dolaysıyla askeri bir açıklamayı da ben doğru bulmuyorum. Genel itibariyle şunu söylüyoruz. Bu ülkede kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Anaların ağlamasını istemiyoruz. Bunun Türk'ü, Kürt'ü yok ve biz biriz. Biz bir tavanın balıklarıyız. Burada herkesle kaynaşmış durumdayız. Bu güzel kaynaşmayı güçlendirmemiz gerekirken, bunu ayrılıkçı noktalara çekmenin bu ülkeye hiçbir faydası yok. Ben inanıyorum ki sağduyu galip gelecek” diye konuştu.

 

ÖP (HK/RT)