Çorum'da incelemeler yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ikindi namazı çıkışında vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.

Bakan Çelik, Çorum Ulu Cami'de ikindi namazını kıldıktan sonra cami yanında bulunan Hürriyet Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. Parktaki vatandaşları selamlarken 63 yaşındaki Mustafa Akbülbül, milletvekili maaşları ve zamları ile ilgili Bakan Çelik'e tepki gösterdi. 4 çocuk babası, SSK emeklisi Akbülbül, "Milletvekillerine yüzde 45 zam yaparken elinizi vicdanınıza koyup işçi emeklilerine yüzde 6 zam yapmanız uygun mu, uygun değil mi?" diye sordu. "Milletvekillerine zam yapmadık" diyen Bakana, Akbülbül, "Önce zam yaptınız, sonra vatandaşın tepkisi üzerine zammı geri çektiniz" dedi. Akbülbül "Kendinize geldiği zaman biraz kaymaklı yapıyorsunuz. Bize gelince en altta ne varsa, sadaka diye veriyorsunuz" diye konuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Biz öyle karşınızda evirip çeviren bir iktidar değiliz" diyerek Akbülbül'ün yanından uzaklaşarak diğer vatandaşlarla sohbet etmeye devam etti. Daha sonra da Ak Parti İl başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Hürriyet Parkı'ndan ayrıldı.

 

ŞE (İS/RT) (FOTOĞRAF)