Bakan Çağlayan, Ak Parti Mersin İl Başkanlığı’nın merkez Toroslar İlçesi'ndeki Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinde Çağlayan’a, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ve çok sayıda partili eşlik etti. İftar öncesi vatandaşlar ile konuşan Çağlayan’ın çocuklar ile yakından ilgilenmesi dikkat çekti. Çağlayan, Mersin’de katıldığı diğer iftar yemeklerinde olduğu gibi burada da yemek dağıtılan kazanların arkasına geçerek bazı vatandaşlara yemek ikramında bulundu. Ezanın okunmasıyla birlikte orucunu su ile açan Çağlayan, daha sonra protokol üyeleriyle yemeğini yedi. İftarın ardından partililere seslenen Çağlayan, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu söyledi.

SEÇİM VURGUSU

AK Parti’nin 12 Haziran genel seçimlerinde Mersin’de birinci parti çıktığını söyleyen Bakan Çağlayan, “Mersin'de Ak Parti'ye oy verenler mutlu, vermeyenler üzgün. Keşke bizde oy verseydik, keşke bizde bu hareketin içine dahil olsaydık diyorlar. Mahalli seçimler 2014 yapılacak ama seçimler öne alınabilir. Biz ister seçim seneye ister 2014'te olsun mahalli seçimlere hazırız. Bugün itibariyle Mersin'de gerek Büyükşehir gerek 13 ilçe başkanlığını almak için seçim startını veriyoruz" diye konuştu.

DİĞER BELEDİYELERE ELEŞTİRİ

Seçimden seçime çalışan, seçim bölgesine giden bir parti olmadıklarına vurgu yapan Bakan Çağlayan, şöyle konuştu: “Biz 12 Haziran genel seçiminden beri her zaman seçim varmış gibi zaten çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Ak Partili olmayan belediyelerin nasıl hizmet edemediğini, nasıl çaresizlik içinde olduğunu anlatacağız. Gittiğim her yerde Ak Partili belediyelerden tebrik alırken, başka partinin belediye başkanların olduğu yerlerdeki vatandaşlardan şikayet alıyorum. Ben de vatandaşımıza diyorum ki ‘Ne ekersen onu biçersin.’ Bizim hükümetimiz belediye ayrımı yapmadan eşit para dağıtıyor. Hiç kimse kalkıp Ak Partili belediyelere, diğer partililerin belediyelerinden daha çok para veriliyor diyemez."



Mİ (YB/RT)