Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 'Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi' kapsamında yapılacak otellerin yatak kapasitesinin 7 bin 600'den 15 bine çıkartıldığını belirterek, bölgeye 1.5 milyar dolarlık yatırımın geleceğini müjdeledi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Tarsus Girişimciler Derneği'nin (TAGİD), 75'inci Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen '2011 Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreni'ne, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun ve Nebi Bozkurt ile CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Çağlayan da katıldı.

Törende konuşan TAGİD Başkanı Faruk Kıraç, "Yapımına başlanmakta olan havaalanı ve turizm projelerinin büyük bir fırsat olduğunu düşünmekteyiz. Tarsuslu işadamlarımızın bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum" dedi.

Kıraç'ın konuşmasının ardından 2011 yılında alanlarında başarılı olan işadamlarını çeşitli ödüller verildi.

Törende konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, Tarsus'un turizm başkenti olması için çalıştıklarını belirtti. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi ile ilgili bilgiler veren Çağlayan, şöyle konuştu: "Proje kapsamında yapılacak otellerin 7 bin 600 olan kapasitesi 15 bine çıkartıldı. Böylece 1.5 milyar dolarlık yatırım bölgeye gelecek. Akdeniz oyunları bu anlamda Mersin için, Tarsus için bir kazanç. Akdeniz Oyunları sadece 2013 yılı haziran ayında bir haftada yapılıp bitirilecek bir etkinlik olmadığı için şimdiden inşaatlara başlandı. 450 milyon liraya yakın para ayrıldı. Binlerce istihdam, on binlerce çalışan ve Tarsus'un her bölgesinde tüccar, sanayici, köylünün ürettiği ürünlerin satılacağı bir ortam hazırlanıyor. 7 bin 500 kişilik spor salonuna bir il sahip ise uluslararası bir çok kongreyi o ilde yaparsınız. Tüm projeleri bitirip 2014 yılına kadar birlikte açılışını yapacağız. Ekonomide milli mücadele yaşıyoruz. 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Dünyada siyasi ve ekonomik krizlerin yaşandığı bir ortamda Türkiye ihracat rekoru kırdı."

Ödül törenin ardından 75'inci Yıl Kültür Merkezi'nde bazı lokantaların açılışını yapan Çağlayan, merkezde iş adamlarının açtığı stantları gezerek, bir stantda ahşap üzerinde tokmak ile motif işledi. 



TD (YB/RT)