Milliyet Gazetesi'nin 'Geleceğe Yatırım, Türkiye'ye Yatırım' toplantılarının 3'ncü ayağı Mersin'de yapıldı. Mersin Hiltonsa Oteli'nde yapılan toplantıya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Kurumsal Satış Direktörü Bahadır Zaimoğlu, Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, Reklam Grup Başkanı Savaş Yılmazer, yazarlar Fikret Bila, Metin Münir, Güngör Uras, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut çok sayıda sevil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin en büyük ikinci limanının, ilk Serbest Bölgesi'nin Mersin'de olduğunu, şehrin ekonomik ve ticari değerlerinin yanında son derece önemli bir kültür mozaiğine sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'nin ekonomik başarısının yıllardır devam eden siyasi istikrara bağlı olduğunu da sözlerine ekleyen Çağlayan, Türkiye'nin nükleer enerji konusunda geç kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"Efendim nükleer santral olmasın' diyorlar. Hem CHP, hem MHP hem de bizim seçim beyannamelerimizde nükleer santral kurulması yazılıdır. Seçim beyannamelerine nükleeri koyanlar şimdi çıkıyor, 'Nükleer olmasın' diyor. Yani 'Mahkemede doğru söyler karakolda şaşar' Şimdi seçim beyannamelerine nükleeri koyanlar şimdi çıkmışlar efendim 'Nükleere hayır' diyorlar. Aslında Türkiye bu konuda çok geç kalmıştır. Türkiye bu konuda büyük zaman kaybetmiştir. Türkiye'nin nükleer santral projelerini zaman geçirmeden hayata geçirmesi gerekir."