Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, seçim bölgesindeki birinci yılını değerlendirmek için geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Mersin Büyükşehir Belediye Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Çağlayan, Mersin'e yapılan hizmetleri değerlendirdi. Çağlayan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 15 Aralık 2011'de ihalesinin yapıldığını, 26 Ocak 2012'de uygulama sözleşmesinin imzaladığını, işin 36 ayda, 357 milyon Euro'luk yatırım gerçekleştirileceğini anlattı. Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Mersin'in Tarsus-Kazanlı Turizm bölgesi ile turizmden de payı alacağını vurgulayan Çağlayan, "Bu yatırımla sadece otelde çalışacak insanlara değil, Mersin'in gıdadan tekstile, taşımadan temizliğe, mobilyadan eğlenceye kadar 100'e yakın sektöründe inanılmaz bir potansiyel oluşturacak. Bu projenin yanında, Karboğazı-Gülek de Turizm Gelişme Bölgesi ilan edildi. Bu bölgenin de çalışmaları tamamlanıyor ve yakında tahsis ihaleleri yapılacak. Böylece kış ve etkinlik turizmi devreye alınarak, Mersin'in turizm açısından çok yönlü cazibe merkezi olması sağlanacak. Mersin'in bulunduğu konumu, ulaşım ağı, demiryolu bağlantısı, limanları ile Türkiye'nin en önemli lojistik merkezi özelliğini taşıdığını, bu potansiyelin harekete geçirileceğini vurgulamıştık" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ LOJİSTİK MERKEZ OLACAK"

Ro-Ro seferlerinin de önemine değinen Çağlayan, Mısır ile başlatılması öngörülen Ro-Ro projesini Kızıldeniz üzerinden Körfez ülkeleri, tüm Afrika kıtasını Türkiye üzerinden Avrupa'ya, Asya'ya bağlayacaklarını dile getirdi. Çağlayan, Mersin'e sözünü verdikleri bir çok projeyi hayata geçirdikleri de belirterek şunları söyledi:

"Planlarımızı yaptık, bütçelerini ve gerekli ekonomik, sosyal ve hukuki altyapısını hazırladık. Mersin'de değişim ve dönüşüm yeni başlıyor. Mersin'i dünyanın en önemli aktarma ve lojistik merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz. Mersin, turizm potansiyeli, tarım potansiyeli, coğrafi konumu ile sadece Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın değil, Uzakdoğu ülkelerinin ve Avrupa ülkelerinin de değerlendireceği bir lojistik merkez olacak. Projelerimizi bir bir yapacağız."