Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kent Plaza Alışveriş Merkezi'nin açılış törenine katılmak için Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne ait uçakla Konya'ya geldi. Havaalanında karşılanan Çağlayan, daha sonra tören alanına geçti. Bakan Zafer Çağlayan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her geçen gün geliştiğini belirterek, ''Bakın bugün, geçmişte bize hasta diyenler, birçoğu hasta yatağında, oksijen çadırında. Allah onlara şifalar versin. Bugün Türkiye gelişen ve büyüyen ekonomisiyle, siyasi ve ekonomik istikrarı ile tüm dünyaya örnek olacak bir seviyeye geldi'' dedi.

Kısa süren konuşmasının ardından açılışı gerçekleştiren Bakan Çağlayan, daha sonra alışveriş merkezini gezdi.

'ADAY DEĞİLİM'

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Çağlayan, ''Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağınız iddiaları var? Aday olacak mısınız?'' sorusu üzerine aday olmayacağını söyledi. Şu anda Mersin Milletvekili olduğunu hatırlatan Çağlayan, Ak Parti'nin Mersin'de 3'üncü sırada iken 2011 seçimlerinde 1'inci sıraya yükseldiğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını yenileyen Çağlayan, şunları söyledi:

''Şu an da biliyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanıyım. Daha bakanlıkta yapacağım çok işim var. Yapmam gereken çok iş var. Biliyorsunuz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu demek değildir ki 2023 yılına kadar bakanlık görevinde kalacağım. Tabii ki Sayın Başbakan'ın takdirine bağlı. Ama ben daha evvel Ankara Sanayi Odası Başkanı iken de, Sanayi ve Ticaret Bakanı iken de, Ankara Milletvekili iken de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı da benim için söylenmişti. Ama ben belediye başkanlığı adaylığını hiç düşünmedim. Geçmişte de düşünmedim, şu an da Mersin ile ilgili herhangi bir belediye başkanlığı adaylığını hiç düşünmüyorum. Öyle bir düşüncem yok.''

Partisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağını belirten Çağlayan, bu iddiasının kaynağının da Mersinlilerin Mut ve Aydıncık ilçelerindeki Ak Partili belediye başkanlarının hizmetlerini görmeleri olduğunu ifade ette. Parti olarak Mersin'deki tüm ilçe belediye başkanlıklarını almayı hedeflediklerini kaydeden Çağlayan, ''Gerek büyükşehir belediyesinde, gerek ilçelerde ciddi manada Mersinliler hizmet alamamaktan, gerek BDP'li, gerek MHP'li, gerek CHP'li belediyelerden son derece muzdarip olduklarını kendileri ifade ediyor. Mersin yerel yönetimler konusunda Türkiye'de sınıfta kalan büyükşehirlerden bir tanesi. İnşallah Ak Parti belediyelere geldiğinde, aynı Konya Büyükşehir Belediyesi'nde Selçuklu'da ve Konya'da diğer Ak Partili belediyelere baktığınızda ne hizmet varsa, bunları Mersin'de görecek, yaşayacak. Tekrar söyleyeyim: Belediye başkanlığını hiç düşünmedim, öyle düşüncem de yok. Sayın Başbakan'ın bana verdiği görev bakanlık görevidir. Nereye kadar gider bilemem ama gittiği yere kadar da günün 24 saatinin 18 saatini çalışıyoruz ve son üç yılda dünyanın çevresini 30'dan fazla tur attım. Pilot değilim, hostes değilim, ama dünyanın her tarafını geziyoruz'' diye konuştu.

Çağlayan, milletvekilliği için Mersin'de ilk aday olduğunda o dönem sırtını dönenlerin şu an kendisini kucakladığını sözlerine ekledi.



MKY,HD(İA/CK)