Beş yıldızlı Elit World Otel'de düzenlenen toplantıya Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOSKON Başkanı Rizanur Meral, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki iş adamları ve oda başkanları katıldı.

Terör örgütünün bölgenin kalkınmaması için çaba gösterdiğini, bu bölgelerin kalkınmaması için inşaatlara saldırdıklarını, iş makinelerinin yakıldığını söyleyen

Bakan Zafer Çağlayan, örgütün bölgenin gelişmesinden huzursuz olduğunu kaydetti.

İNADINA YATIRIM YAPIYORUZ

Bakan Çağlayan, "Bugün buraya geldik. İnadına buradayız diyoruz, inadına yatırım yapıyoruz. Bu adeta teröre meydan okumadır. Onların yapmak istediğinin tersini yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Alçakça haince saldırılar bir yere varamayacaktır. Kurtuluş savaşı veren bir millete sahibiz. Bu konuda hiçbirimizin moralleri bozulmamalı. Bakın bugün Türkiye’nin her bir yerinden sektörlerinde son derece önemli arkadaşlarımızı burada görüyorum" dedi.

BİRLİKTELİĞİMİZİN DEVAM ETMESİ LAZIM

Terör konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Bakan Çağlayan, terör konusunun herkesi ilgilendiren bin konu olduğunun altını çizdi.  Çağlayan, "Hiçbirimiz bu konuda benim işim değil deme lüksüne sahip değildir. Evet bu bölgeye yatırım yapmak aslında teröre vurulan en büyük darbe olacaktır. Kardeşliğimizin binlerce yıldır devam eden birlikteliğimizin devam etmesi lazım. Bölgelerimizin kalitesinin yaşam kalitesinin artması lazım. İnsanları doğduğu yerde doyurmak için mutlaka bölgelere yatırım yapmanızı sizlerden rica ediyorum" diye konuştu.

Toplantıda konuşan TİM Büyükekşi, bir yıl önce acıları paylaşmak için geldikleri Van'a şimdi umut için, yatırım, işsizliği önlemek için, ihracat için geldiklerini anlattı. Yeni yatırım teşviklerinin yarattığı elverişli iklim sayesinde Van'a yeni yatırımların yapılacağını belirten Büyükekşi, "Van'a üçüncü gelişimiz, fabrika açılışları için olacak. İhracat artışlarını kutlamak için olacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Buna Vanlıların da inanmasını istiyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Çağlayan Van Organize Sanayi Bölgesine giderek fabrikaları gezdi.