Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye'yi ekonomide dünyanın ilk 10'u içerisine sokacağız. Bunu ülkemiz, milletimiz hak ettiği için yapacağız" dedi.

Ak Parti Mersin İl Gençlik Kolları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle Edip Burhan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 'Rehberi Peygamber Olan Makam Şehitlik' adlı etkinliğe katılan Bakan Çağlayan, etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür etti. Ak Parti Gençlik Kolları'nın milli ve manevi duyguları okşamak, geçmişi unutturmamak ve geleceğe sahip çıkmak için elini taşın altına soktuğunu bildiren Çağlayan, "Bu gençlikle iftihar ediyorum. Gençlerimizin yapmış olduğu etkinlikleri, toplantıları çok önemsiyorum. Çünkü geleceğimizin teminatı onlar, geleceğin ekonomi bakanı, cumhurbaşkanı, başbakanı bu gençlerden çıkacak" diye konuştu. 

GEÇMİŞİ BİLMEYENEN GELECEĞİ OLMAYACAKTIR

Hasta olmasına rağmen bu etkinliğe katıldığını aktaran Bakan Çağlayan, şunları söyledi:

"Bizim ilacımız önce Allah sonra sizlersiniz. Kendimi turp gibi hissetmeye başladım. Geçmişi bilmeyenlerin geleceği de karalık olacaktır. Osmanlının torunları olarak Türkiye'nin bugün gelmiş olduğu seviyeyi ileri götürmek zorundayız. Bu ülke hangi maliyetlerle bağımsızlığını elde etti? Şehit kanlarıyla, Allah'ına, dinine inanmış olan insanlarımız sayesinde. Nerden geldiğimizi asla unutmamamız gerekiyor. Nasıl mücadele verdiğimiz asla unutmamamız gerekiyor. Ecdadımızın hangi zorluklarla bu Cumhuriyeti kurdu bilmemiz gerekiyor. Türk çocuğu yeri geldiğinde omzunda silah taşıdı, yeri geldi Türk askerine mermi götürdü. Sizlerde de aynı Çanakkale ruhunu, aynı imanı, aynı inancı ve cesaret örneğini görebiliyorum. Sizler bizim geleceğimiz, bayrağımızı gururla teslim edeceğimiz gençlerimizsiniz. Yaşadığımız topraklar kolay kazanılmadı. Her metrekaresi terle, kanla ve şehitlerimizle kazanıldı."

CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINA VURGU YAPTI

Bugün artık silahla yapılan savaşların yerini ekonomik savaşların aldığını vurgulayan Çağlayan, şöyle devam etti: "Bugün en büyük savaş ekonomik savaştır. Başka ülkelerden borç almayan ülkeler bu savaşta yer alıyor. Biz de bu ekonomik mücadeleyi veriyoruz. Ne yapıyorsak bilin ki milletimiz için yapıyoruz. Ben bundan 10 yıl önce IMF'nin kapısında bekletilen günleri hatırlıyorum, ama artık Türkiye örnek gösterilen ülkeler arasına girmiştir. Bize hasta diyenler şimdi yoğun bakım çadırında. Allah onlara acil şifalar versin. Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarıyla en önemli ülkelerden biri haline geldi. Bugün insanımıza milletimize verdiğimiz hizmetler 10 sene öncesiyle mukayese edilmeyecek hale geldi. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023'te, Türkiye'yi ekonomide dünyanın ilk 10'u içerisine sokacağız. Bunu ülkemiz, milletimiz hak ettiği için yapacağız. Bunları yapmak zorundayız. Bize emanet edenlere karşı yükümlülüğümüz bu. Milli mücadele savaşını veren, bağımsızlığımızı veren insanlara karşı biz de gelecek nesillerimize, kıyamete kadar yaşayacak bir ülke vermek zorundayız. Geleneklerini, göreneklerini bilen, inancını, imanını kaybetmeyen gençlere bu ülkenin ihtiyacı var."

Konuşmasını tamamladıktan sonra, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan firmaların temsilcilerine plaket veren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bedensel engelli bir gence de akülü araba hediye etti.



ME (YB/RT)