Bakan Zafer Çağlayan, Toroslar İlçesin'de yapılan Basketbol salonu inşaatı ile Yenişehir İlçesi'nde bulunan stadyum inşaatlarını gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı. Bakan Çağlayan, firma yetkililerine bu stadyumu 1 Mayıs 2013'de teslim edilmesi için sözünü aldıklarını belirterek, "Bizim oyunlarımız 13 Haziran'da başlıyor. Sizin burayı 1 Mayıs'ta teslim etmeniz lazım. 1 Mayıs'ta biz buranın açılışını yapmış hale geleceğiz inşallah. 1 Mayıs'ta bahar bayramının emek ve işçi bayramının kutlandığı gün biz de inşallah buranın açılışını yapacağız" dedi.

Bakan Çağlayan burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Olimpiyat stadı veya başka bir stat diye bir ayırım olmadığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Burada olimpiyatın açılışı yapılacaktır. Bazı şeyler duyuyorum, Mersin'de speküle ediliyor. Hiç kimse bu işlerle siyaset yapmasın yapacaksak biz yaparız. Böyle bir eseri Mersin'e kazandırdığımız, Akdeniz'e hediye ettiğimiz için. Bakın biz gidiyoruz, Toroslar'da MHP'li belediye başkanımız vardı, Yenişehir'e geliyoruz CHP'li belediye başkanımız bizi karşılıyor. Bizim için belediye başkanının kim olduğu, hangi partiden olduğu hiç mühim değil. Biz bunlara bakmayız. Ama şimdi burada duyuyorum ki efendim işte bir-iki şey Adana'ya gitmiş. Bir kere bu konuda kimse ucuz siyaset yapmasın. Konuşursak çok şey konuşuruz biz. Ama burada biz bu stadı yaparken Mersin'e ekstra bir stat yapıyoruz. Eğer isteseydik biz Mersin'in mevcut stadyumunu sağını solunu tamir ederek, belli bir standarda getirerek bunları yapabilirdik. Ama Mersin'e Sayın Başbakanımızın Akdeniz Oyunları'nı getirmesi Mersin'e bir ikramıdır. Akdeniz Oyunları Mersin'de yapılmazsa vermeyiz demediler bize, 81 tane ilimiz var. Önemli olan Türkiye'nin bir Akdeniz ülkesi olması, daha evvel İzmir'de yapıldı biliyorsunuz. Onun için bu konuda Sayın Başbakanımız bilhassa Mersin konusunda daha evvel başlamış olan çabalara destek vermiş, onu sahiplenmiş, omuzlamış ve bakın biz buna 400 trilyon liranın üzerinde bir bütçe koymuşuz. Bunları yaparken yarattığı katma değer, istihdam, burada çalışanlar, buraya malzeme taşıyanlar, taksicisi, esnafı bütün herkes buradan faydalanıyor. Ayrıca, biz bu tesisleri Akdeniz Oyunları'ndan sonra söküp götürmeyeceğiz. Bu tesisler artık Mersin'in demirbaşı, Mersin'e de helali hoş olsun ve Mersin'de bu tesisler kaldıkça Mersin'in turizmi, ticareti, ekonomisi, spor faaliyetleri, kültürel faaliyetleri her alanda gelişecek."

Mİ(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)