İpekyolu üzerinde yapımına 6 ay önce başlanan ve 54 milyon TL'ye mal olan 608 metrelik İkinisan Köprülü Kavşağı törenle hizmete açıldı. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekilleri, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmalarını ardıdan kürsüye çıkan Bakan Binali Yıldırım, kornuşmasına tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'ye rahmet okuyarak başladı. Van'ın tarihi, kültürü ve doğal güzelliklere sahip önemli bir kent olduğunu belirten Bakan Yıldırım, geçen yıl meydana gelen deprem sonrası hükümetin yaptığı hizmetleri anlattı. Her şeyi insana hizmete adadıklarını belirten Bakan Yıldırım, "2003 yılına kadar Van'da sadece 37 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi ise, 382 kilometreye ulaştı. Van Gölü çevresini bölünmüş yollarla donattık. Laf değil, iş yapan bir iktidarız. Hizmette siyaset olmaz. Siyaset seçimde yapılır. Kim ne olursa olsun ister partili, ister partisiz insanımıza hizmet için varız" dedi.

"ÜLKE KAVGAYLA TERÖRLE BİR YERE GÖTÜRÜLMEZ"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakan Yıldırım, bu ülkeyi kavga, öldürme, terörle bir yere getiren lider ve zihniyet olamayacağını söyledi. Bakan Binali Yıldırım, halkın isteklerine karşı gelinemeyeceğini ifade ederken şöyle devam etti:

"Sorunları çözeceksin. İnsanların dertleriyle dertleneceksin. Silah doğrultarak sorun çözemezsin. İnsanları mutlu edecek projeler üreteceksin. İşte biz bunu yapıyoruz. Bir olalım, beraber olalım diye gayret ediyoruz. İşte biz bunu yaparken masal değil, hizmet anlatıyoruz. Kuzgunkıran'da dağ bize baktı, biz dağa baktık. En son biz dağı delip geçtik. Tünel yaptık. Çünkü biz Ferhat'ız. Sizler arkamızda olduğunuz sürece terör de dahil hiçbir şey karşımızda duramaz. Hiç bir bahaneye sığınmadan hezmet ediyoruz."

HAVAALANI KAPASİTESİ 7 MİLYON OLACAK

Van Ferit Melen Havaalanı'nın bölge için çok önemli olduğunu belirten Bakan Yıldırım, şu ana kadar yıllık 1 milyon 56 bin olan kapasiteyi 7 milyona yükseltmek için yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi. Bundan sonra Van Havaalanı'na uydudan alınacak sinyallerle gece de iniş- kalkışların yapılacağını ifade eden Bakan Yıldırım, "Havadan ulaşım dışında Van Denizi'nden ulaşımın daha verilmli olması için 200 milyona iki gemi yapımına başladık. Ayrıca çevre yolunun da en kısa sürede tamamlanması yoğun bir çalışma sürüyor" dedi.

KÖPRÜDEN GEÇEN İLK ARAÇI BAKAN KULLANDI

Bakan Yıldırım, sözlerini "Vanlıyam şanlıyam Türkiye'ye bağlıyam, vatanıma, milletime yurduma bağlıyam" diyerek tamamlarken açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesti. Ardından, Van Valisi Münir Karaloğlu'nun makam aracının şoför koltuğuna geçti. Bakan, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında köprülü kavşaktan ilk geçen aracı kullandı. Daha sonra da depremden dolayı çadırda yayın yapan, kısa süre önce yeni binasına taşınan yerel Van TV'yi ziyaret eden Bakan Yıldırım, televizyonun sahibi Zahir Kandaşoğlu'na uydu yayını yapabilmeleri isteğine olumlu yanıt verdi.