Ordu'dan helikopterle Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası'na giden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, burada Yayla Şenlikleri'ne katıldı.

Yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu şenlik alanında, jandarma ve özel harekat ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Şenlik alanını gezen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, vatandaşları selamladı, daha sonra da kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. 900 yıldır bu çayırlarda, meydanlarda, yiğitlerin harman olduğunu söyleyen Bakan Şahin, "900 yılın hatırası Aybastı'da, Perşembe'de, bir başka olur. 900 yıldır Anadolu'da dostuğun, birliğin, kardeşliğin timsali bir millet olarak biz, onurla gururla yaşarız. Bu topraklar bizim için vatandır. İlelebet dünya durdukça, gökkubbe, yer küre var oldukça, Anadolu'nun, Trakya'nın aziz toprakları, bizim için hep vatan olacaktır. Sizler birlikteliğinizi yaşattığınız, bu buluşmaları gerçekleştirdiğiniz sürece buralar aziz vatan olarak kalacaktır" dedi.

"Atalarımız, yiğit asil insanlardı. Onlar buralarda bizden önce nöbetlerini başarıyla yerine getirdiler. Boş bırakmadılar bu toprakları, boş bırakmadılar Canik Dağları'nın yükseklerini" diyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şöyle devam etti:

"Ordu'nun sahilinin, Samsun'un merkezini, Ankara'nın bozkırını, Trakya'nın ovasını, Doğu'nun bağını, Güneydoğu'nun ırmağını, nehrini, hiç boş bırakmadı atalarımız. Nöbet bize geldi. Biz bugün bu kutsal nöbetin çocuklarıyız. Bu kutsal nöbetin askerleriyiz. Bu kutsal nöbetin yiğitleriyiz. Emanet aldığımız bu aziz vatanı, bu aziz bayrağı, mukaddes ezanı dindirtmeden, bayrağı asla indirtmeden, hiç kimseye yan baktırmadan ve bu aziz vatanı hiçbir haine, hiçbir bölücüye ve yıkıcıya asla böldürtmeden bu nöbetimizi, bizden sonraki gençlere gururla devredeceğiz. Bu iş, inanç işi, aşk, sevgi, sevda işi."

"TÜRKİYE, TÜRK MİLLETİNİN AZİZ VATANIDIR"

Bakan Şahin, "Yiğit insanlar, asil insanlar memleketini sever, çalışırlar. Ya basit insanlar, başka işler yaparlar. İftira ederler, yalan söylerler, çamur atarlar. Bir de acizler vardır. Basitlerin etkisinde kalan zavallılar vardır. Onlar da sadece yakınırlar, sadece şikayet ederler. Oturup, düşünüp, karar verip yapamazlar. Meydana çıkıp, 'Ben varım' diye pehlivanlar gibi güç koyamazlar, kudret koyamazlar" diye konuştu. Bakan Şahin şunları söyledi:

"Biz, siz, yiğitler, dostlar, siz asla basit ve aciz insanlar değilsiniz. Perşembe Yaylası meşhurdur. Perşembe Yaylası'ndan biz geçtiğimiz yıllarda hep Türkiye'ye, birlik mesajı verdik, kardeşlik mesajı verdik. 'Dostluk' dedik, 'Vatan sevgisi' dedik. 'İnadına sevgi, inadına hayat' dedik. Birileri haince, kalleşçe kan dökmeye ve öldürmeye yeltenmeye devam ede dursun. Türk milleti, aziz milletimiz, yiğit insanlarımız 75 milyon hep beraber buradan dedik ki; Türkiye, Türk milletinin aziz vatanıdır. İçeriden de olsa, dışaradan da olsa, ona yan bakanın gözünün önüne elimizi bırakırız. Hala bakarsa parmağımızı gözüne uzatırız. Perşembe Yaylası burası. Canik Dağları'nın tepesi. Aynı şey, aynı düşünce, duygu Hatay'dan da, Van'dan da yükseliyor. Aynı düşünce ve haykırış, Iğdır'dan da yükseliyor, Trakya'dan da, Muğla'dan da. Bu toprakların her yerinden aynı duygu, heyecan, sevgi fikir haykırılıyor."

Konuşmasının ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yağlı güreş yapan pehlivanlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Aybastı Belediye Başkanı AK Parti'li İzzet Gündoğar, Bakan Şahin'e plaket ve çiçek ile bir de ahşap sandık hediye etti. Bakan Şahin, sandığı açıp boş olduğunu gösterdi. Daha sonra Bakan Şahin, helikopter ile Samsun Çarşamba Havaalanı'na buradan da özel uçakla Ankara'ya döndü.