Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kars Belediye binasının temel atma törenine katıldı. Bakan Bayraktar’a olan yoğun ilgi az daha izdihama neden oluyordu. Özellikle yoksul vatandaşların ev isteme talepleri nedeniyle Bakan Bayraktar’a yaklaşma çabası korumaları da zor durumda bıraktı. Çocukların ezilme tehlikesi geçirdiği temel atma töreninde Bakan Bayraktar yürümekte bile zorlandı.

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmasında AK Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetleri anlattı ve TOKİ konutlarından söz etti. Evi olmayan muhtaç insanların ev sahibi olabilmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını da anlatan Bakan Bayraktar, AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu ifade etti. Bayraktar, şöyle konuştu:

"Bizim meselemiz memleketimizde barınmaya ihtiyacımız olup da ev alacak parası olmayanları ev sahibi yapmaktır. Bizim gayemiz şehirlerimizdeki kaçak yapıları, gecekonduları, depreme dayanıksız yapıları şehirlerimizden söküp atmaktır. Bunun için çok ciddi şekilde plan ve program yapıyoruz. Nerelerden kaynak bulabiliriz onun hesabını yapıyoruz. Onun için kentsel dönüşüm de çok zor bir iştir."

Bakan Bayraktar, Kars’a yapılan hizmetleri anlatırken bir ara 'Kars' yerine 'Van' dedi. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un sürekli Ankara’ya gelerek projeler hakkında çalışma yaptığından söz ederken de, Bu doğrultuda Van’da, Türkiye’de olduğu gibi…" dedikten sonra yanlışlığın farkına vararak düzeltme yaptı. "Affedersiniz" diyen Bakan Bayraktar, "Çok özür diliyorum. Van’da bu sene çok kaldım da deprem sebebiyle. Kars’ta bir pozitif ayrımcılık gözetmek suretiyle burada çok ciddi hizmetler yapacağız. Bizim sizden istediğimiz sadece duadır. Biz sizden dua istiyoruz. Bize dua edin, Allah bize yardım etsin, inşallah hep beraber yüzümüz gülecek" diye konuştu.

Bayraktar konuşmasının ardından temel atma törenine geçti ve burada butona basarak ilk harcı attı. Bayraktar’ın tören alanından ayrılışı ise izdiham nedeniyle kolay olmadı. TOKİ Kentsel Dönüşem projesi kapsamında TOKİ konutlarının yapılacağı mahallelerdeki kadınlar istek ve taleplerini iletmek için bir anda akın edince ortaya izdihamı andıran görüntüler çıktı. Çocukların ezilme tehlikesi geçirdiği izdiham bir hayli sürdü. Bakan Bayraktar kadınların arasında ilerlemekte güçlük çekince korumalar el ele vererek Bayraktar’ın etrafında etten duvar ördü.

Bakan Bayraktar güçlüklede olsa tören alanından ayrıldı. Bakan Bayraktar, makam otomobilinin önünü kesen bir dilenciye para verdi.



BA(KS/SS)