Bakan Bayraktar, Belediye binasının temel atma töreni ve kentsel dönüşüm projesini incelemek üzere havayoluyla Kars’a geldi. Kars Havaalanında Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu tarafından karşılanan Bakan Bayraktar, Ankara’dan birlikte geldiği AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile birlikte ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

'BU MEMLEKETTE İSMİNİ ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAK BİR BAKANSINIZ'

Burada konuşan Vali Ahmet Kara, Kars’ın sosyal ve kültürel yapısı, ekonomik durumu ve gelir koşullarıyla ilgili bilgi verdi. Vali Kara ayrıca, Bakan Bayraktar’ın TOKİ Başkanlığı görevinden bu yana çok güzel işlere imza attığını, bunun halk tarafından da bilindiğini söyleyerek, "Özellikle bugünlerde Meclis’te risk altındaki binaların yıkılıp yeniden yapılanmasıyla ilgili açıklamalarınızı duyuyoruz, seviniyoruz. Kars’ın özellikle kırsal kesimindeki yapıları risk altındadır. Sizi zaten TOKİ başkanlığınızdan beri bu memleket takip ediyor. Bu memlekette ismini altın harflerle yazdıracak bir bakansınız. Yüzünüze de arkanızdan da aynı şeyi söylüyoruz. Hakikaten o modern binalarda il ve ilçelerin tümüne ulaştınız. O modern binalarda oturan insanların duaları bile sizin başarılarınızı Allah’ın izniyle artıracaktır" dedi.

'SEFERBERLİK RUHU BAŞLATACAĞIZ'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da şehirleşmeye ve kentsel dönüşüme, riskt altındaki binaların yıkılarak yenilerinin yapılmasına ve çevre duyarlılığına son derece önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda 2 gün önce meclisten geçen afet riski altındaki binaların dönüştürülmesi yasası ile bir seferberlik ruhu başlatacaklarını da belirten Bayraktar, ilk olarak dün de Gaziantep ve Kahramanmaraş’a gittiklerini ancak ilk olarak AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’la birlikte bugün Kars’a gelerek kentsel dönüşümüne bakacaklarını ifade etti.

Kars’ta devam eden kentsel dönüşümün önemli olduğunu da vurgulayan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Bizim hükümetlerimizin 9.5 yıl içinde Kars’ta gerek konut ihtiyacı gerekse kentsel dönüşüm noktasında bir takım adımlar attık ama bunlar Kars’ın hak ettiği adımlar değil. Burada belediye Başkanımızın ciddi bir gayreti var. Takip ediyoruz ve kendisini destekliyoruz. Fakat yaptığı yatırımlar altyapı yatırımları ve bunlar çok gözüken yatırımlar değil. Halkımızı da memnun edici tarzda bundan sonra belediyemizi de destekleyeceğiz. Hem görsel olarak hem de halkın memnuniyetini kanacak şekilde olacak belediyemiz. Bu doğrultuda belediyemiz ve valiliğimizle, vekil arkadaşlarımla birlikte bundan sonra Kars’a biraz daha fazla önem vereceğiz. Hem şehrin dizaynı, mimari açısından güzelleşmesi, hem altyapılarının tamamlanması hem de kentsel dönüşüme biraz daha hız verilmesi noktasında yerinde görmek istedik. Bu doğrultuda gerekli incelemeleri yapacağız ve birde temel atacağız. Bundan sonra da hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Buradan AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın konuşmalarından sonra hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.



BA(KS/SS)