Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Elazığ'da Memur-Sen ile TOKİ işbirliğiyle yapılan memurlar için yapılan 834 konutun anahtar teslim törenine katıldı. Törenin yapılacağı Öğretmenevi'ne gelen Bakan Bayraktar, burada Dünya AIDS günü nedeniyle kurulan standı ziyaret edip, yapılan anket formunu doldurdu. Bayraktar'ın salona girişinde ise bir vatandaş, "Sayın bakanım Allah rızası için şu konutları gelin bir görün" diye seslendi.

Törende konuşan Bayraktar, Elazığ’ın büyük bölümünün birinci derecede deprem bölgesi olduğunu ve 2.5 yıl öncede bir deprem yaşandığını belirterek, Türkiye’de 24 bin 500 kilometre uzunluğunda bir fay hattı olduğunu söyledi. Bayraktar, "Nüfusumuzun ve şehirlerimizin büyük bir bölümü bu fay hattı üzerinde bulunuyor" dedi. Bakanlığının yaptığı çalışmaları anlatan Bayraktar, şöyle dedi:

"TOKİ tarafından Türkiye’nin 250 noktasında belediyelerle birlikte kentsel dönüşüme devam ediyoruz. Biz diyoruz ki, mutlaka yıkılmak durumunda olan, ayakta duramayacak kadar risk taşıyan binaları yıkmak mecburiyetindeyiz. Eski kanunlara göre de öyle, şimdiki kanunlara göre de böyle. Onun dışında bizim kimsenin evini yıkmak gibi bir planımız, programımız yok. Biz hükümet olarak siyasi anlayış olarak garibin gurebanın fukaranın yuvasını yaparız. Bakınız burada memur kardeşlerimizi kira öder gibi taksitlerle ev sahibi yaptık. Türkiye’nin her tarafında 81 vilayetinde 957 ilçesinde 500 bin tane konut üretti TOKİ. Bunu biz yaptık. Adalet ve Kalkınma Partisi yaptı. Esas şimdi bizim derdimiz ülkemizin kalkınma gelişme sürecinde şehirlerimizden, kasabalarımızdan, köylerimizden salaş yapıları, kaçak yapıları, depreme dayanıksız yapıları, afete dayanıksız yapıları söküp atmaktır. Vatandaşımızla empati kurarak karşılıklı anlayış içerisinde. Devlet millet kaynaşarak bu projemizi yürüteceğiz."

VALİLER HALK ADAMI OLDU

Valilerin eskisi gibi olmadığını, şimdi halka hizmet ettiklerini söyleyen Bayraktar, "Halk adamı oldu valiler. Olmayanlar, çalışmayacak gidecek. Çalışıyor valiler şimdi. Halkla beraber halk gibi. Evvelden biz gençliğimizde çocukluğumuzda valileri rüyamızda görsek 6 ay ellerimizi ovuştururduk teselli olurduk. Nerede vali? Nerde devlet memuru? Devlet memuru da halkın hizmetinde olacak. Memur kardeşlerimiz de bunu bilecek. Ben de bürokrasiden memurluktan geliyorum. İnşallah bu anlayışla hem Elazığ’ın merkezini hem ilçelerini kalkındırmak için canla başla çalışacağız" dedi.

Bayraktar, törenin ardından valilik ve belediyeyi ziyaret ettikten sonra özel uçakla Trabzon'a gitti.