Gaziantep metropol Şahinbey Belediyesi'nin aylık 250 lira taksitle dar gelirlilere sattığı 250 konutun kura çekimine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep Valisi Erdal Ata ile vatandaşlar katıldı. Kamil Ocak Stadyumu'nda 3 bin kişinin başvurup, 2 bin 500 kişinin kura çekim hakkını elde ettiği törende konuşan Bakan Bayraktar, Şahinbey'in 750 bini aşkın nüfusuyla büyükşehirler özelliğine sahip olduğunu belirtirken, kentsel dönüşümleri düzenleyen yasanın dün TBMM'den geçerek yasalaştığını söyledi.

Bayraktar, "Bu yasayla kentsel düzenleme yaparken vatandaşı incitmeden, kırmayan belediyelerimize her türlü desteği artarak vereceğiz. Vatandaşlardan da ricam belediyelere yardımcı olmaları. Biz, sizlerin dualarıyla ayaktayız. Buradaki kuraya katılanlardan yalnız 250'si ev sahibi olacak. Ama diğerleri de üzülmesin önümüzdeki yıllarda onlar da mutlaka ev sahibi olacak" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu da, 98 metrekareye, 2+1 olarak yapılan evlerden kura sonucu alma hakkını elde edenlerin 8 bin lira peşin ödeyerek, ayda 250 lira taksitle 10 yılda ev sahibi olacaklarını vurguladı.

GÜNEŞ ALTINDA KURADAN KENDİLERİNİ ÇIKMASINI BEKLEDİLER

Kamil Ocak tribünlerini sabahın erken saatlerinde çocuklarıyla doldurarak güneş nedeniyle zaman zaman güç anlar dargelirliler kuraya katılan her 10 kişiden biri olarak çıkma ümidini yitirmeden kendi isimlerinin okunmasını heyecanla bekledi. Kuradan çıkan şanslı vatandaşlar, koşarak platforma gelip duygularını gözyaşları arasında dile getirdi. Bakan Bayraktar ile protokol mensuplarının bir bölümüne katıldığı kura çekiminde, isimleri çıkanlar sevinç, çıkmayanlar ise üzüntü gözyaşı dökerek stadyumdan ayrıldı.