Denizli’de çeşitli temaslarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ak Vadi Parkı ile Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nin temel atma törenine katıldı. İlk olarak Aktepe Mahallesi’ndeki Ak Vadi Parkı’nın temeli atıldı. Törene Bakan Erdoğan Bayraktar, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan ile çok sayıda davetli katıldı. Parkın bulunduğu yerin yakın zamana kadar çarpık kentleşme, gecekondulaşmanın yoğun görüldüğü bölge olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşümün önemini bu bölgede görüyoruz. Hükümet, kentsel dönüşüm seferberliği başlattı. TOKİ, 10 yılda 560 bin konut yaparken, özel sektör de 4 milyon 500 bin konut üretti. TOKİ, Denizli’de de 3 bin konut yaptı. Rant oluşturmakla suçlandık, suçlanıyoruz. Bunu iddia etmek hainliktir. 'AK Parti prim yapmasın' diye bu iddialar gündeme geliyor. Tüm dünya bize parmak ısırıyor, takdir ediyor. Kentsel dönüşüm de vatandaşın rızası olmadan uygulanmayacak. TOKİ, halkın parasıyla halka hizmet veriyor. Gece- gündüz, gururlanmadan, kibirlenmeden çalışacağız. Halka asla tepeden bakmayacağız. Halka tepeden bakmak bizim kitabımızda yazmaz" dedi.

"EGE BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK PARKI"

Belediye Başkanı Osman Zolan, 600 dönümlük Ak Vadi Parkı’nın Ege Bölgesi’nin en büyük parkı olacağını, parkın içinde spor komplekslerinin de yer alacağını kaydetti. Parkı, belediye ile TOKİ’nin birlikte yapacağını dile getiren Başkan Zolan, "Ak Vadi Parkı ile Denizli daha da güzelleşecek. Ak Vadi Parkı ve çevresi, kentin en önemli yaşam merkezlerinden biri olacak. Parkın yapımı için TOKİ 17 milyon TL harcayacak" diye konuştu.

"BİZDEKİ BU DİN VE İMAN OLDUKTAN SONRA"

Bakan Bayraktar ve beraberindekiler daha sonra Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi’nin sınırında yapılacak olan Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nin temel atma törenine katıldı. Bakan Erdoğan Bayraktar, 4 bin 500 kişilik, toplam 6 bin metrekarelik alana sahip olması planlanan cami ve külliyesinin hayırlı olmasını diledi. Cami ve külliyeyi Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliye Yaptırma Derneği’nin üstlendiği belirtilirken, projenin 7 milyon TL’ye molalacağı ifade edildi. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, "Cami, dinimizin sembolüdür. Cami yaptırmak herkese nasip olmaz. Emeği geçen ve geçecekleri şimdiden kutluyorum, Allah razı olsun. Bizdeki bu din ve iman kuvveti olduğu sürece kimse bizden çakıl taşı alamaz, büyümemizi engelleyemez" dedi.

Ferah IŞIK-Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,



FI,RÇ(İÖ/İD)