Sabah saatlerinde Ordu'ya gelen Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Vekili Ömer Adar'ı makamında ziyaret etti. Kent hakkında bilgi alan Bakan Bayraktar, daha sonra basın mensuplarının Samsun'da yaşanan sel olayı ile ilgili sorularını yanıtladı. Dün iki bakan arkadaşıyla birlikte bölgede inceleme yaptıklarını dile getiren Bakan Bayraktar, selin nedenlerinin ayrıntılı olarak incelediklerini ve çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

KAPICI DAİRELERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Apartmanların zemin katlarında bulunan kapıcı dairelerinin yeniden gözden geçirileceğini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yürürlükte olan 3194 sayılı İmar Kanunu 70-80 senelik olduğunu ifade ederek, "Bu kanun ve belediyelerin çıkardıkları yönetmenliklere göre iskan edilebilecek gerek kapıcı daireleri gerekse de bodrum katları, bodrum derken sıfır kotunun altında yapılan, pencereleri 50 santim yukarda olmak şartıyla yapılabilen daireler. Samsun'da  pencere 90 santim yukarda yapılmış. Ama bu durumun bir gözden geçirilmesi lazım" dedi. Türkiyenin belli bir seviye geldiğini kaydeden Bakan Bayraktar konuşmasına şöyle devam etti:

"Normal satışa sunulan daireler nerede yapılıyorsa, kapıcı dairelerinin de orada yapılması gerekir diye biz de bu konuda kendi düzenimizi, yasaları, yönetmenlikleri irdeleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz bunu. Sadece sel afet yönünden değil, hayat kalitesinin artması yönünden de gözden geçirilmesi gereken bir husus. Kapıcı daireleri sadece Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan binalarda bulunmuyor, tüm Türkiye'deki yapılacak binalarda da gözden geçireceğiz"

Bakan Bayraktar, Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun'u ardından da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Giresun gitti.