Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sivas'ın İmranlı İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'nun kardeşi Mustafa Neziroğlu'nun Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ndeki cenazesine katıldı.

Işıklar Beldesi Işıklar Camisi'ndeki cenazede Bakan Bayraktar'ın yanısıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu ve Faruk Özak, Neziroğlu ailesi ve vatandaşlar da hazır bulundu. Cenaze, öğle namazı sonrasında kılınan namazın ardından toprağa verildi.

9 BİN 920 TAPU DAĞITTI

Cenaze töreninden sonra Dernekpazarı İlçesi'ne giden Bakan Bayraktar, 7 köyde tamamlanan kadastro çalışmaları sonrasında 9 bin 920 tapunun dağıtım törenine katıldı. Hasan Cansız Lisesi bahçesinde yapılan törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tapu ve mülkiyet hakkının bir insanlık hakkı olduğunu söyledi. Bayraktar şöyle konuştu:

“Bizim geleneğimize göre, Osmanlı geleneği ve Peygamber efendimizden gelen geleneğe göre tapu mübarektir, kutsal bir haktır. 9 bin 920 tapu dağıtacağız. Bu çok önemli bir rakam. İnsanlar tapularına kavuşuyor. Bizim buralarda 'Sinor' derler ama sınır meselelerinden çok kavga çıkar. Tescilsiz arazilerin dışında tüm Türkiye’deki kadastro çalışmalarını bitirdik. Bunu oranladığımızda, tescilsiz orman arazileri hariç kadastro çalışmalarının yüzde 99.5’ini bitirdik. Bundan sonra tapu noktasında çok daha iyi hizmetler vereceğiz. Tapu bilgilerini elektronik ortama geçiriyoruz. Tapu sahipleri tapu bilgilerini artık tapunun bulunduğu il ya da ilçeden değil, Türkiye’nin her yerinden  alabilecek. Bunu yurt dışına da yayacağız.”

Bakan Bayraktar, daha sonra vatandaşlara tapularını dağıttı. 



MK(TM/AK)