Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin hızla geliştiğini, dünyada gıptayla izlendiğini belirterek, "Bu durumdan rahatsız olanlar terörle vurmak istiyor. 4-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Terörü söküp atacağız. Türkiye en gelişmiş 10 ekonomi içine girecek" dedi.

MÜSİAD Adana Şubesi tarafından Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen ve Bakan Bayraktar'ın da katıldığı 'Adana İli Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi ve İmar Konuları' başlıklı toplantı öncesinde, uzman köpek eşliğinde salonda bomba araması yapıldı. Toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Ak Parti'li Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ile çok sayıda müteahhit ve MÜSİAD üyesi katıldı.

'İNŞAAT SEKTÖRÜ GELİŞECEK'

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök, Bakan Bayraktar'a teşekkür etti. Toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, inşaat sektörü temsilcilerinden kentsel dönüşüm çalışmalarına destek istedi. Türkiye'de inşaat sektörünün hızla geliştiğini kaydeden Bayraktar, "Türkiye'de 40 bin müteahhit var. Bu çok fazla, ama dünyada inşaat müteahhidi olarak en çok iş alan ikinci ülkeyiz" açıklamasında bulundu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası'nı çıkardıklarını anımsatan Bakan Bayraktar, "Yasanın eksiklikleri olabilir, ama yapısal olarak yasa çok önemli. Bu yasa günün şartlarına uygun. Zorla kimsenin evini dönüştürmüyoruz. Başarılı belediyeler dönüşümü başlatacak" diye konuştu.

Dönüşüm projeleriyle inşaat sektörünün daha da gelişeceğine dikkat çeken Bakan Bayraktar, bu nedenle çalışmalara destek olunmasını istedi.

'BİNA STOKU YENİLENMEK ZORUNDA'

Brezilya ve Çin'in dünyanın en büyük ekonomilerine sahip olduğunu ancak tam olarak konut talebini karşılayamadığını anlatan Bakan Bayraktar, şöyle dedi:

"Brezilya gecekondulaşmayla, gettolaşmayla başa çıkamıyor. Çin'de acil olarak 15 milyon konuta ihtiyaç var. Mısır perişan vaziyette. Hemen yapamıyorlar. Onlar 1 yılda bunu yapmalılar. Biz ise 6.5 milyon konuttan bahsediyoruz 20 yılda. Barınma ihtiyacı çok önemli. Kişi başına gelirimiz 10 bin doları aştı. Türkiye gelişiyor. Gelişmiş ve modern bir ülke olabilmek için Türkiye bina stoğunu yenilemek zorunda. Türkiye yakaladığı istikrar sayesinde gelişiyor. Ben bir siyasiyim, ama lütfen söylediklerimi siyasi olarak değerlendirmeyin. Avrupa krizdeyken, ekonomik kriz varken, işsizlik varken, dünya Türkiye'ye gıptayla bakıyor. Türkiye istikrarını koruyor, ihracatı artıyor."

'TERÖRÜ SÖKÜP ATACAĞIZ'

Türkiye'nin bu durumundan rahatsız olanların bulunduğunu ve terörle vurmak istediğini aktaran Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Uyanık olacağız, akıllı olacağız, teröre prim vermeyeceğiz. Terörü mutlaka söküp atacağız. Benim bir bakan olarak konuşmaya hakkım yok. Terör meselesini konuşurken hicap duyuyorum, utanıyorum. Ciğerlerimiz, yüreklerimiz yandı bizim. Yanıyor, 24 saat yanıyor arkadaşlar. Ama ne olursa olsun biz öyle 4-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Terörü söküp atacağız, bunu beraber yapacağız. Türkiye en büyük 10 ekonomi içine girecek. İnsanlarımızın başı dik olacak, refahı aratacak. Bunu sağlayacağız. Dünyada önemli bir aktörüz. Daha da önemli olacağız. Türkiye'nin verdiği büyük fotoğraf bu. Büyük fotoğrafa bakacağız. Ufak tefek meseleler kalbimizi karartmasın."

Konuşmalarında ardından Bakan Bayraktar'a çeşitli hediyeler ve teşekkür plaketi verildi. Bakan Bayraktar, toplantının ardından uçakla İstanbul'a hareket etti.


YB(OA/AAA) (FOTOĞRAF)