Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelini atan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, merkez Yüreğir Belediyesi'nce yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'nin açılışını yaptı. Bakan Bayraktar burada piyano eşliğinde türkü söyledi.

Köprülü Mahallesi'nde tesisin açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Bakan Bayraktar, "Kültür evleri çok önemli hizmetler. Belediye Başkanımız bugüne kadar 5 kültür evini sizlerin hizmetine sunmuş. Bugün 6'ncısını hizmete açıyoruz. Bu kültür evlerinin sayısı bir yıla kadar 10'a ulaşacak" dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı AK Parti'li Mahmut Çelikcan ise "Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu Sayın Bakanımız sizlere anlattı. Ancak bir gerçek var ki, kentsel dönüşüm kadar, zihinsel dönüşüm de çok önemli. Siz değerli halkımızın hizmetine sunduğumuz bu kültür evleriyle de zihinsel değişime öncülük ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Bayraktar, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci kültür evinin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Açılışın ardından binayı gezen Bakan Bayraktar, müzik sınıfında, müzik öğretmeni Fatih Tekin'in çalıp söylediği 'Pencereden bir taş geldi' ve Ak Parti ile özdeşleşen 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' türkülerine eşlik etti. Satranç sınıfında öğrencilere hamle gösteren Bakan Bayraktar, biçki- dikiş kursunu ziyaretinde ise 500 liraya nevresim takımı, 300 liraya hurç satın aldı. Bayraktar, Vali Coş'un ödeme yapılmaması ısrarına rağmen, 800 lirayı kursiyer kadınlara verdi.



CK(OA/AAA)(FOTOĞRAF)