Karayolu ile çoğunlukla Türk soydaşların yaşadığı Bulgaristan’nın Kırcaali kentine giden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ziyaretinin ardından karayolu ile Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye’ye giriş yaptı. Bakan Bağış’ı Kapıkule VİP Salonu önünde Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ve Edirne İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü karşıladı. Gazetecilere Bulgaristan ziyarete hakkında bilgi veren Bakan Bağış şunları söyledi: “Sofya’da resmi temaslarımız vardı. Sabah saatlerinde de Sofya’dan Kırcaaile’ye hareket ettik. Kırcaali’de soydaşlarla beraberdik. Cuma heyacanını paylaştık ve pazarlarını dolaştık. Kapalı salon toplantısı yaptık ve sayın başbakanımızın selamlarını ilettik, onların selamlarını aldık. Karayolu ile de ülkemize geldik. Bulgaristan’daki kardeşlerimiz Avrupa Birliği’nin eşit vatandaşları olarak Bulgaristan’ın da Avrupa Birliği’nin de kalkınmasında katkıda bulunuyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemde onların da desteğiyle iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğiz” dedi.

ASAYİŞ BERKEMAL

Bir gazetecinin Suriye sınıra yapılan askeri sevkiyatla ilgili soruya Bakan Bağış şu cevabi verdi: “Ben Suriye sınırında değilim, Türkiye’nin Bulgaristan sınırındayım. Bulgaristan sınırında da çok şükür asayiş berkemal. Eskiden balkandan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte soğuk haberler gelirdi. Şimdi çok şükür Türkiye ile Bulgaristan ve batı komşularımız ile ilişkilerimiz çok iyi ve Avrupa Birliği sürecinde bizi destekliyor. Diğer sınırlarımızda ne olduğunu bilmiyorum. Ama o konularla ilgilenen arkadaşlarımız da görevlerinin başındadır. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke ve büyük bir devlettir. Büyük devlet olmanın gereğini her zaman yerine getirmiştir ve bundan sonrada getirecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Ardından bir süre Edirne hakkında bilgiler alan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, beraberindekilerle birlikte Edirne kent merkezinde meşhur Edirne tava ciğeri yedikten sonra İstanbul’a hareket etti. 



FK (LK/RT)