4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ


Bağış, "Bugün TBMM'de çok önemli bir yasa tartışılıyor. Kimileri bunu çarpıtmaya çalışıyor. Bunu sanki farklı bir gündem maddesiymiş gibi göstermeye çalışıyor ama eğitim sürecinin 12 yıla çıkarılması bir AB standardı meselesidir. Bugün AB üyesi bütün ülkelerde zoraki eğitim 12 ya da 13 yıldır. Bizdeki 8 yıl örneği çok az ülkede var. Biz çocuklarımızın eğitimini artırmaya çabalarken birileri bunu çarpıtmaya kalkıyor. Birileri Ankara'nın trafiğini kilitleyerek, Tandoğan'da sözde grup toplantıları yaparak Türkiye'nin geri kalmasını istiyor ama bunu farklı bir dille söylemeye çalışıyor" dedi.


ERDOĞAN'IN İRAN TEMASLARI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretini de değinen Bağış, "Bugün dünyanın basın ajansları sayın Başbakanımızın İran'da vereceği mesajlara yoğunlaşmış durumda. Neden? Çünkü İran'a o mesajları sayın Başbakanımız kadar net verebilecek başka bir ülke yok" diye konuştu.


ERDOĞAN'IN LİBYA'DA VERDİĞİ MESAJ


Başbakan Erdoğan'ın Libya'da laiklik ve demokrasi mesajı verdiğini de hatırlatan Bağış, "Bugün sayın Başbakanımızın İran'da vereceği mesaj da çok önemli. Suriye'de akan kanın durması için Türkiye'nin bugün İran'da vereceği mesaj, İran'daki komşularımızın, kardeşlerimizin olayın hassasiyetini anlayabilmeleri için çok önemli. Biz komşunun evinde bir yangın varken o yangını söndürmezseniz o yangın sizin yuvanızı da yıkar endişesini taşıyan bir kültürün evlatlarıyız. Biz bölgemizde kan dökülsün istemiyoruz. Biz Suriye'de de başka bir ülkede de günahsız insanlar, masum insanlar hayatlarını kaybetsin istemiyoruz" diye konuştu.