Bağış, 2011 yılında Türkiye'ye direkt küresel yatırımın yüzde 92'sinin AB üyesi ülkelerden geldiğini de sözlerine ekledi.


KIBRIS'TA B PLANINI UYGULAMADA KARARLIYIZ


Türkiye'nin Kıbrıs'la ilgili "B Planı" olup olmadığının sorulması üzerine Bağış, "Kıbrıs'la ilgili Türkiye'nin B planı vardır. Türkiye'nin her uluslararası projeyle ilgili B planı da, C planı da, D planı da vardır. Ama şu anda Türkiye A planını uygulama aşamasındadır. O da, Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm, siyasi eşitliğe dayalı iki tarafın da huzurunu güvence altına alacak bir çözüm. Şu anda biz A planını uygulama konusunda kararlılıkla, azmle ilerliyoruz. Olmazsa, tabiki B planımız da, C planımız da var ama şu anda onlar yürürlüğe girmiş değil" dedi.


BUNLARIN HİÇ BİRİ KALICI DEĞİLDİR


Bağış, Fransa'da ilk turu gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in yüksek oy almasını da şöyle değerlendirdi:

"Ekonomik krizden en çok mağdur olan ülkelerde böyle bir trend görüyoruz. Hollanda'da da hükümeti devirebilecek kadar gücü olan aşırı sağcı, ırkçı bir hareket var, yüzde 16 oy almış. Fransa'da da aynı şekilde. Ama bunların hiç birinin ben kalıcı hissiyat olduğuna inanmıyorum. Bunlar ekonomik krizlerde insanların işimi kaybedebilirim endişesi içerisinde yöneldiği aşırı bir takım akımlardır. Ama hiç bir kriz sonsuza kadar sürmemiştir."