Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partisinin Muradiye İlçe teşkilatını ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Akdağ, ırkçılık üzerinden siyaset yapanları kınadı. Bakan Akdağ, "Bu ülkede ırkçılık zemini üzerinden bir siyaseti asla kabul etmiyoruz. Bunu biz yapmıyoruz ve başka patilerinde bunun üzerinden siyaset yapmalarını doğru bulmuyoruz. Bizi bölmek istiyenler bizi ayırmak isteyenler bugün bunu devam ettiriyor. Ayrımcılık meselesi Türkiye'de bitmişken siyaseti bunun üzerinden götürmeye çalışanlar, bu memleketin geleceğine bu vatanın geleceğine ve gençlerine çok büyük bir haksızlık yapıyorlar. Kürt halkının yoğun yaşadığı bölgede konuşma yaptığımda PKK ve BDP'den bahsettiğimde insanların tedirgin olduğunu görüyorum. Tedirgin olacak birşey yok. Bu ülkede demokrasi var. Bu ülkede eğer birileri gelip sizin oyunuz üzerine ipotek koymaya çalışıyorsa buna asla razı olmamanız gerekiyor. Biz kaba kuvvet uygulamak isteyenlerle mücadele edeceğiz" dedi.

OLAY ÇIKARAN VEKİL İHRAÇ EDİLMELİYDİ

Ak Parti milletvekillerinin hizmet için var olduğunu, ancak bazı partilerin milletvekillerinin her gün olay çıkardığını söyledi. Bakan Akdağ, "Ak Parti milletvekilleriniz bir yerde olay çıkardığını gördünüz mü? Birde Van'dan adı lazım değil BDP'li bir milletvekili var. Olay çıkarmadığı gün var mı? Bodrum'a gidip eğlenmeyi bilir. Fakat Van'a geldiğinde 15 yaşındaki çocuğu polis aracının önüne sürer. Buna fırsat vermeyeceksiniz. Doktor gelip devlet hastanesinde çalışıyor. O adı lazım olmayan milletvekili gelip doktor tokatlıyor. BDP'ye sesleniyorum. Bu milletvekiline ceza ne verdiniz? Yapacağınız iş bunu partiden ihraç etmek olmalıydı. Van'da yaptığı olaylardan dolayı belki 10 defa ihraç edilmesi gerekiyordu. Doktor tokatladığı için uyarı cezası vermişler. Aman mübarek olsun. Git bir doktor daha tokatla anlamına geliyor. O doktor kardeşime atılan tokat bana atılmıştır. Ve ben bunun peşini asla bırakmam" diye konuştu.

HÜKÜMET YARDIMLARI İÇİN 'APO GÖNDERDİ DİYEN VAR'

Hükümetin yaptığı hizmetlere de değinen Bakan Akdağ, "Hükümet özürlü olana bakım parası veya kömür yardımı yapıyor. Bunlar arkasından gidip 'Bu parayı Birleşmiş Milletler, AB hatta daha ileri gidip bu parayı Apo gönderdi bile diyorlar. Bunlar Ak Parti bütçesinden gönderilen yardımlardır. Analarının ak sütü gibi helal olsun. Biz bu ayı ayrılık için değil, çocuklarımızın eline silah verip dağa göndermek için değil, biz bu ayı Türk, Kürt, Arap ayrıdır demek için değil, biz bu mübarek ayı kardeşliğimizi kuvvetlendirmek için bir fırsat bileceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Muradiye'den Erciş İlçesi'ne geçerek iftarını açtı.



GÖ (OB/RT)