Cumhuriyet Caddesi'ne alternatif olarak gösterilen cadde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Haziran'da Erzurum’a gelişi sırasında hizmete açıldı. 2 kilometre uzunluğundaki caddeye Belediye Meclis kararı ile Bakan Akdağ'ın adını taşıyan tabela koyulmasına karar verildi. Tabela koyma töreninde, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik ile AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç hazır bulundu. Milletvekili Yılmaz ile beraberindekiler tabelanın dikimi sırasın beton harç koydu. 

Başkan Korkut’un çalışmaları ve hizmetleriyle övgüyü hak ettiğini söyleyen Milletvekili Yılmaz, “Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, hizmetleri ve sağlıkta başarılarıyla dünyaya örnek olmuş, bize de gurur vermiştir. Bağrımızdan çıkan bu değerli insanın isminin yaşatılmasına vesile olan, böylesine güzel bir yol ve şehre ufuk açan Yakutiye Belediye Başkanımız da bizim gurur kaynağımızdır. Bu levha önünde hatıra resmi çektirmek, harç koymak güzel bir şey"dedi.

2 BİN KİŞİNİN GÖRÜŞÜ ALINDI

Yaklaşık 435 evin kamulaştırılması sonucu açılan caddeye verilecek isimle ilgili geçtiğimiz yıl 2 bin kişiye görüş sorulmuş; Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milliyet Gazetesi Yazarı Erzurumlu Hasan Pulur ve TV yapımcısı Acun Ilıcalı ilk üç sırayı almıştı.


DHA(KS/AK)