Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Suriye'deki olayları değerlendirirken, "Türkiye olarak üzerimize düşeni ziyadesiyle yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Gerek Uluslararası platformda Suriye halkının yanında durma kararlılığımız devam edeceğini gerekse de Türkiye'ye sığınmış olan Suriyeli kardeşlerimize şefkat kucağımızı daima açık tutacağımızı ifade etmek isterim" dedi.

Ambulansla Suriye'ye silah götürüldüğü iddialarını yalanlayan Akdağ, "Saçma sapan iddialarla maalesef halkın kafası karıştırılmaya çalışıldı. Biliyorsunuz bir ara 'ambulanslarda silah taşınıyor' diye hem de Basın Konseyi'nden bazı arkadaşların akıl dışı iddiaları ortaya çıkmıştı. Çok mahcup oldular. Bu iddiaları ortaya atanlar da bu iddiaların peşine düşenler de çok mahcup oldular. Sağlık Bakanlığı'ndan art arda açıklamalar yapılıp böyle bir durumun olmadığı ifade edilmiş olmasına, bu mesele kesin bir dille yalanlanmış olmasına rağmen bu yalanı, bu düzmece haberin arkasında duranlar aslında büyük bir yanlış yaptılar" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından merkez Aziziye ilçesindeki Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan ve kapasite artırımına giden iş adamları için düzenlenen plaket törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Akdağ, Türkiye'de 15- 20 yıl önce Kürt meselesiyle ilgili hak aramanın olduğunu, ancak bugün onların verildiğini anlattı. Akdağ, "Bir hastanede bile kanlı yüzünü bu şekilde gösteren, arkadan kalleşçe, insanlık dışı bir biçimde yaklaşıp da bir polis kardeşimizi arkasından vurarak, şehit eden gözü dönmüşlerin, insanlık dışına çıkmışların adeta bu davranışlarını dolaylı olarak haklı çıkarmaya çalışan ya da buna benzer yorumlar yapanlar, büyük gaflet ya da ihanet içerisindeler" dedi.

Bakan Akdağ, TBMM'nin çatısı altında hizmet verirken, gidip de teröristlerle sarmaş dolaş olanlara izin vermeyeceklerini de söyledi.

CAMİ TEMELİ ATTI, YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamlarının yaptırdığı camii temel atma törenine katıldı ve burada sürprizle karşılaştı. Recep Akdağ'ın babası 15'nci dönem Milli Selamet Partisi Erzurum milletvekili merhum Yahya Akdağ'ın adı camiye verildi.

Bakan Akdağ, Bingöl'de 18 Eylül günü askeri konvoya yapılan roketatarlı saldırı sonucu yaralanarak Erzurum'a getirilen askerleri ziyaret etti. İlk olarak Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören er Erol Can'ı ziyaret eden Akdağ, ardından Mareşal Çakmak Asker Hastanesi'nde yatan yaralı erlerin durumuyla ilgili bilgi aldı. Asker Hastanesi'nde "Ben Sağlık Bakanı Recep seni ziyarete geldim" diyerek uyandırdığı Yalçın Tok, "Hoş geldiniz" dedi. Yalçın Tok, ağrısının olup olmadığı sorusuna sağ bacağının ağrıdığını belirtti. Bakan Akdağ, "Endişe ettin ama düzelmeyecek bir durumun yok. Doktorundan bilgi aldım. Sen endişe ettin ama Allah ağrıların gazilik sevaplarını yazar. Gazi olmuşsun bu büyük bir şereftir. Hiç olmasın arzu ederdik ama sizin çektiğiniz bu sıkıntıların hiç biri boşa gitmez. Allah şifalar versin. Geçer gider inşallah" diye konuştu. Bakan Akdağ, aynı hastanede yatan erler Ekrem Aktaş ve Mümin Sarıca'yı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.


Zafer KUMRU/ERZURUM, -



ZK(KS/ESM)