Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) Eskişehir'e gelen ve karayoluyla Kütahya'ya geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kütahya dönüşünde AK Parti Eskişehir il teşkilatını ziyaret etti. Bakan Recep Akdağ, Eskişehir'de yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümeti yolsuzlukla suçlamasını eleştirdi. Karalama ve iftira kampanyalarının fayda etmeyeceğini söyleyen Bakan Akdağ şöyle konuştu:

"Çıkıp AK Parti hükümetlerini yolsuzlukla falan suçluyorlar. Ana muhalefet partisinin genel başkanından bahsediyorum. Bu büyük bir haksızlık. Ana muhalefet partisi genel başkanı bunu yaparken AK Parti'yi yıpratmayı hedef alarak yapıyor ama hem haksızlık yapıyor hem de bu hesaplar tutmaz arkadaşlar. Biz daha önceki dönemlerde de yaşadık, gördük. Bakın Eskişehir'e 8-9 yılda 10 milyon liralık yatırım yapılmış. Ondan bir 8-9 yıl daha geri gidin, belki bir 10 milyon liralık daha yatırım yapılmıştır. Biz şimdi, Allah izin verirse 12 yılda yarım milyar liralık sadece sağlık yatırımı yapmış olacağız. Bu çok önemli bir rakam. Kaldı ki kamu özel ortaklığıyla yaptığımız yatırımın parasını hemen ödemediğimiz için onun finansman bedelini onun üzerine koymuyoruz. Biz bu halkın parasını en doğru biçimde ve en tasarruflu bir biçimde kullanan bir hükümetiz. Onun için bu kadar yol, hızlı tren yapabildik. Onun için bu hastaneleri yapabiliyoruz. Onun için vatandaşımızın ilacını geçmişle kıyaslanmayacak biçimde ulaştırabiliyoruz. Onun için bu ülkede hava ambulansları vızır vızır vatandaşı, organı taşıyor. Ana muhalefet liderine ben Eskişehir'den seslenmek istiyorum. Karalama ve iftira kampanyasının fayda etmediğini daha önceki seçimlerde göremediysen sayın Kılıçdaroğlu gözünü aç ve gör. Bu kadar iftira ettiniz halkımız bize yüzde 34 oy vermişti bu yüzde 47'ye çıktı. Biraz daha iftira ettiniz yüzde 49'a çıktı. Siz isterseniz iftiralarınıza biraz daha devam edin bu sefer yüzde 50'nin üzerine çıkacak. Biz yolsuzlukların, yoksullukların üzerine gitmiş bir hükümetiz. Bizim için yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklar kırmızı çizgilerdir."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuşmasının ardından bir süre partililerle görüştü. Akdağ daha sonra YHT ile Ankara’ya döndü.

HT(EK/SSA)