Hürriyet Mahallesi Güneşli Sokak Sultan Apartmanı'nın 5'inci katında oturan Fatma Nur Çelik, arkadaşının evde olmadığı bir sırada eve giren bir kişi tarafından boğularak öldürüldü. Özel bir üniversiteye bu sene kayıt yaptıran Antalyalı Fatma Nur Çelik, okuldan bir kız arkadaşıyla 5 numaradaki Sultan Apartmanı'nın 5'inci katındaki daireyi bir ay kadar önce kiraladı. Fatma Nur Çelik'in arkadaşının polise verdiği bilgiye göre internet bağlantısını yapan kişi Fatma'ya arkadaşlık teklif etti. Telefonla sürekli olarak arkadaşını arayan bu kişi teklifine her seferinde 'hayır' yanıtı aldı. 


BİNADA 1 SAAT 15 DAKİKA KALDI


Fatma Nur Çelik'in arkadaşının dışarı çıkmasını fırsat bilen katil bugün saat 17.00 sıralarında binaya geldi. Kapı girişinde bulunan kamera kayıtlarına göre şüpheli hareketler yapan zanlı kapı önünde sigara içip binaya giriyor. Katil zanlısı kamera kayıtlarına binadan çıkarken 18.15 sıralarında bir kez daha giriyor. Dışarda olan ve saat 22.00 sıralarında evine dönen Çelik'in kız arkadaşı anahtarıyla eve giremeyince çilingir çağırdı. 


ARKADAŞININ CESEDİYLE KARŞILAŞTI


Çilingir kapıyı açınca içeri giren genç kız arkadaşının yarı çıplak halde cesediyle karşılaştı. Çığlık seslerini duyan bina sakinleri 5'inci kata koştu. Binada oturanların verdiği bilgiye göre ağzı koli bantıyla yapıştırılan Fatma Nur Çelik'in tecavüze de uğradığı iddia edildi. Maktülün katiline direndiği bu yüzden kafasında darp izleri olduğu öne sürüldü. 


KATİL HAZIRLIKLI GELMİŞ


Fatma Nur Çelik'in arkadaşının polise verdiği ifadede "Evde koli bantımız yoktu" demesi katilin eve hazırlıklı geldiği iddiasını güçlendiriyor. Çelik'in arkadaşı polise verdiği ifadede internet bağlamaya gelen gencin arkadaşını rahatsız ettiği bilgisini verdi. Polis binanın güvenlik kamerası kayıtlarına el koyarak Çelik'in arkadaşına görüntüleri izlettirdi. Genç kız, akşam saatlerinde binaya giren internetçi genci polislere gösterdi. Polis yaptığı kısa bir araştırmadan sonra katilin kimliğine ulaştı. Cinayet Masası polislerinin olaydan kısa süre sonra zanlı olduğu iddia edilen genci yakalayarak gözaltına aldı. 


Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası Amirliği'nde sorgusu süren ve ismi henüz açıklanmayan gencin gündüz saatlerinde adliyeye çıkartılması bekleniyor.


POLİS AİLENİN TELEFONUNU AÇAMADI


Hunharca bir cinayete kurban giden Fatma Nur Çelik'in annesi memleketleri Antalya'dan kızının telefonunu sürekli aradı. Ancak bu kötü haberi vermekten kaçınan polisler, daha sonra aileyi arayarak durumu bildirdi. Çelik'in yakınları uçakla İstanbul'a gelerek Gayrettepe Asayiş Şubesi önünde beklediği belirtildi. 


Cinayetin işlendiği binanın giriş katında oturan Cafer Muşluoğlu, "Dairede 2 genç kız oturuyordu. Kız arkadaşı saat 10.00 (22.00) gibi eve gelmiş, kapıyı açamamış. Katil kapının arkadasında anahtar bırakmış. O yüzden arkadaşı çilingirci çağırıyor. Çilingirci gelip açıyor, katil kızın elini ayağını bağlamış, ağzını da bantlamış. Tecavüz de etmiş, boğarak öldürmüş. Apartmanın kamera sisteminden görülen şahıs, önceden evin internet bağlantılarını yapan kişi . Kızı 1 haftadır telefonla rahatsız ediyormuş" dedi.


SK(CT) (FOTOĞRAF)