MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugün 2013 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde, bütçenin tümü üzerine görüşlerini belirtti. Daha öncekiler gibi gelecek yılın bütçesinin de ümit verici olmadığını belirten Bahçeli, "Milletimizn sorunları yine bitmeyecek, ekonomik mali ve sosyal sorunlar yine azalmayacaktır. Bu bütçe zaafiyetin ve başarısızlığın tescilidir. Yokluğun, yoksulluğun ve işsizliğin devamına delalettir. Yükselen bütçe açığı ve cari açıkla birlikte artan hayat pahalılığı vatandaşlarımızın hırpalanacaklarının ve eziyetlere maruz kalacaklarının adeta ilanıdır" diye konuştu.

'BAŞKASINA ÖZENEREK GELİŞMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR'

Bütçe rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Bahçeli, geçmişten ders alınmadan yol alınmaya çalışıldığını, bunun gelecekte büyük sıkıntılar doğuracağını söyleyerek şunları kaydetti:

"Başkanlık rüyası görenler, federal yapı sevdadıları, numaralı cumhuriyetçiler, aynada bir daha kendisini gözden geçirsin. Dersim'deki eşkiyalığı kutsamak, eşkiya Rızayı övüp, Gazi Mustafa Kemal'i hedef yapmak, bunun için mücadele edenleri önemsizleştirmek akılla izahı mümkün değildir. Geçmişle ilgili nifak çıkarmanın kimseye bir şey kazandırmayacağı ortadadır. Milletimiz hatıralarından caymayacaktır. Geçmişi etraflıca konuşarak sorun çıkarmak ayrı bir şeydir. Bugünün açmazlarına bahaneler aramak başka bir şeydir. Ufku kararmış olanlar böylesi bir türbülansa ülkemizi göz göre göre çekmektedir. Dünden ibret alınmazsa yaşananlardan ibret çıkarılmazsa sonumuz pek iyi değildir. Millet olarak hep daha iyiye gitme amacımız hiç sonuçlanmamıştır. Ekonomik zorlukların ve toprak kayıplarının altındaki asıl amiller başka yerlerde aranmıştır. Başkasına özenerek gelişmek mümkün değildir. Askeri alandaki eksiklikler gerçekliştirilemez. Bunların hiçbirisi olmadığı gibi dişliler daha da sertleşmiştir. Ne gayret gösterildiyse mani olunamamıştır. Yenileşme atakları, reform hamleleri, kalkınma çabaları netice vermemiş mutlu bir sonla buluşamamıştır. Teknolojideki gelişmeler, sömürgeci düzünenin yerleşmesi, ticaret yollarının tıkanması sorunlarımızın sebebi olmuştur."

Dersim'deki eşkıyalığı kutsamanın, onurlu ve meşru bir davranış olarak görülmeyeceğini, Türk Devlet geleneği ile rabıtasınının kopartıldığını, biraz insafa gelerek bu gerçeklerin üzerinde düşünmesi gerektiğini dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bölücülük ve terör sorunu çok politik bir duruma dayanmıştır. PKK zıvanadan çıkmış durumdadır. Hükümetin en büyük handikapı barışın kardeşliğin bu yolda pazarlanacağı hesaplanmıştır. Hükümet bu konudaki ikazları dikkate almamıştır. Ben sormak istiyorum; 3 yıl önce milli birlik ve kardeşlik ilan edilmiştir ama terör olaylarında bir azalma olmuş mudur? İmralı ile görüşmenin, Oslo'da masaya oturmanın bize hayal kırıklığı yaşatmasının dışında bir güzelliği olmuş mudur? Bize bir faydası olmuş mudur? Bu Türk devleti adına bir utanç değil de nedir? Küstahlıkta akıllara durgunluk veren bir seviyeye oturmuştur. İfade etmek isterim ki, bu bizim içtenlikle beklentimizdir; Türk milletinin her ferdi bizim için yeri dolmaz ve eşit özelliklerdedir. Türkiye, Tük milletinindir. Ne mutlu Türk'üm diyene sözü de ırkı ve ırkçılığı çağrıştırmamaktadır. Kandil teröristlerin başına yıkılmalıdır. Terörist finans kaynakları kurutulmalıdır. Sıfır sorundan alayıyla sorun noktasına gelinmiştir."

'BİZİ KORUMAYA ALMAK KİMİN HADDİNEDİR'

"Milletvekili dokunulmazlığı yeniden ele alınmalıdır" diyen Bahçeli, Türkiye'nin Suriye konusunda da tam bir çıkmaza sürüklendiğini savundu. "Türkiye sınırındaki halkımızın güvenliği tehlikeye atılmıştır. Sınıra Patriot konulması doğru ve mantıklı bir adımdır" diyen Bahçeli, "Bizi korumaya almak kimin haddinedir" dedi. Bahçeli, "AKP hükümeti NATO'nun beyanlarına karşı açıklama yapmalı. İzlenen yanlış ekonomi politikası sonucu, yıl sonu hedefleri tutmamıştır" dedi.



GK(SS)