MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin Afganistan'dan gelen şehitlerinin matemini tutarken, bu defa da PKK'lı katillerin kanlı saldırısıyla sarsıldığını ifade ederek, "Şırnak'ın Silopi İlçesi Cudi Dağı mevkisinde, teröristlerin açtığı ateş sonucunda 6 kahraman Özel Harekat polisimiz maalesef şehit düşmüş, 10 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır. İnsanlık artığı bölücü canilerin bu hunhar saldırısını lanetleniyor ve nefretle kınıyorum" dedi.

"TÜRKİYE, ALÇAK EYLEMLERİN HEDEFİ HALİNE GELMİŞTİR"

Şehit kanlarının yerde kalmaması maksadıyla, AKP'nin aldığı millet yetkisini şereflice ve dürüstçe kullanması gerektiğini belirten Bahçeli, "Aziz şehitlerimize Cenabı-ı Allah'tan rahmet; acılı ailelerine, polis teşkilatına ve büyük milletimize sabır ve başsağlığı diliyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Bu son olay milletimizin ciğerini dağlamış, yürekleri yangın yerine çevirmiştir. Ocaklara ateş düşmüş ve analar ağıtlarla evlatlarının bayrağa sarılı naaşlarını kucaklamışlardır. Hain saldırılarını tırmandıran etnik bölücü terör, meşum niyetlerine ulaşmak için son kozlarını oynamaya başlamış ve var olan tüm iğrenç imkanlarını harekete geçirmiştir. Bu kapsamda Türkiye, düşmanlık boyutundaki alçak eylemlerin odağı ve hedefi haline gelmiştir. Artık ülkemiz sözün, mazeretin ve nafile demeçlerin tükendiği ve bir anlamının kalmadığı vahim bir noktaya ulaşmıştır" diyerek görüşünü belirtti.

"BAŞBAKAN, SİYASİ SORUMLULUĞUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİDİR"

Bahçeli; terörün, bölücülüğün azmasında ve gemi azıya almasında birinci derece sorumlunun AKP hükümeti olduğunu söyleyerek şu ifadelerde bulundu:

"1 Ağustos 2009 tarihinde Polis Akademisi'nde kurdelesi kesilen yıkım projesi, acı ve melun sonuçlarını şehit ve gözyaşı olarak vermeyi sürdürmektedir. Türk polisini alet eden bölünme kampanyasının, bumerang gibi dönerek polislerimizin ve askerlerimizin kanına mal olduğu tüm netliğiyle ortadadır. Yıkım koordinatörü Başbakan Yardımcısı'nın, İçişleri Bakanlığı görevini yürütürken, emniyet güçlerimizi ne hale getirdiği ve menfur saldırıların nasıl merkezine yerleştirdiği bu son olayla iyice açığa çıkmıştır. Bu itibarla Başbakan Erdoğan, yıkım koordinatörü Başbakan Yardımcısı'nı görevinden el çektirilmeli ve siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir."

"TERÖRLE MÜCADELE, HEM TÜRKİYE HEM DE KUZEY IRAK'TA YÜRÜTÜLMELİ"

Terörle etkili ve çok yönlü mücadelenin hem Türkiye'nin içinde, hem de Kuzey Irak'ta yürütülmesinin artık kaçınılmaz olduğunu kaydeden Bahçeli, "Kandil Dağı'nda mevzilenmiş terör unsurlarının kökünün kazınması için hükümetin elinde yetki ve arkasında millet desteği fazlasıyla mevcuttur. Ayrıca, hükümet vakit daha fazla geç olmadan yıkım projesini rafa kaldırmalı, Türk milletinden açıkça özür dileyerek bağışlanma talebinde bulunmalıdır. AKP ile BDP aynı kirli ve alçak senaryonun iki tarafından tutarak Türk milletini dağılmanın ve çözülmenin ortasına doğru hızla sürüklemektedir. Bu iki bölücü siyaset yapılanması, önde kavga ederken, arkada görüşmelere devam etmekte ve bölünme sürecinin son rötuşlarını hayasızca yapmaktadırlar. Bölücülüğün sözde siyasi statü ve özerklik talepleri bu süreç içerisinde her platformda dile getirilmekte ve dayatmalar alabildiğine AKP'nin göz yummasıyla zemin bulmaktadır. Buna paralel olarak baharın gelmesini fırsat bilen eşkıya ise, hükümetin sağladığı uygun iklim sayesinde yuvalandıkları inlerinden çıkarak kanlı emellerini gerçekleştirmek için adeta seferber olmuşlardır. Türk milleti bu yüzden büyük bir suikastla karşı karşıyadır" dedi.

"İŞBİRLİKÇİ YAFTASI SONSUZA KADAR YAKASINA ASILACAK"

Kamuoyuna yansıyan yeni güvenlik konseptinin uydurma, günü kurtarma arayışı ürünü olduğunu söyleyen Bahçeli, "AKP hükümeti bölücülüğe verdiği pirimin, el altından gösterdiği desteğin ve gizli ilişki ağlarıyla temellendirdiği tavizlerin hesabını vermek ve diyetini ödemek durumundadır. Sonuç olarak, AKP girdiği yıkım yolundan dönmezse, kanlı elleri tutan ve teşvik eden işbirlikçi yaftası sonsuza kadar yakasına asılacak ve Türk milleti bu müflis siyaset zihniyetini eninde sonunda cezalandıracaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, aziz milletimizin ferasetine sonuna kadar inanmakta ve üzerine düşen ne varsa yapmaya kararlı olduğunu herkese tekrar duyurmaktadır" diyerek görüşlerini açıkladı.



(MV/AK)