ANKARA, - MİLLİYETÇİ Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen Devlet Bahçeli, "Türk Milleti Sensiz Asla' özlü sözü etrafında birleşmenin ve buluşmanın muhterem sonuçlarının kongre ve bundan sonraki yılların kararlılığını belirlediği ifade etti. Bahçeli, Milliyetçi-Ülkücü duruşun, maceraya prim vermediğini ve Türk milletinin yanında durduğunu haykırdığını belirtti.


MHP’nin 10.Olağan Büyük Kurultayı'nın sağduyu, intizam ve olgunlukla gerçekleştiğini belirten Bahçeli, "Demokratik kültürün tüm yönleri bugün kurultay salonumuza hâkim olmuştur. Milliyetçi-ülkücü Hareket’in düşünceleri, gelecek vizyon ve umutları burada paylaşılmıştır. Vatanımızın dört bir yanından buraya gelen aziz dava arkadaşlarım vakar ve asaletlerini açıklıkla göstermişlerdir" diye konuştu.


"MHP’YE KURULAN TUZAKLAR BOŞA ÇIKARILDI"


'Türk Milleti Sensiz Asla' özlü sözü etrafında birleşmenin ve buluşmanın muhterem sonuçlarının kongre ve bundan sonraki yılların kararlılığını belirlediğini ifade eden Bahçeli, "Bugün, başını kaldıran fitne amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP’ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. İçimize sokulmaya çalışan dedikodu ve entrika Türkiye sevdalısı siz değerli dava arkadaşlarım tarafından yerle bir edilmiştir. Bugünkü tabloyla partimizin itibar ve saygınlığı kazanmıştır. Partimizin 43 yıllık birikim ve hatıraları yeniden zafere ulaşmıştır. Milliyetçi-Ülkücü irade seçimini yapmış ve istikrarda karar kılmıştır" dedi.


"MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ DURUŞ MACERAYA PRİM VERMEDİ"


Milliyetçi-Ülkücü duruşun maceraya prim vermediğini ve Türk milletinin yanında durduğunu haydırdığını belirten Bahçeli, şunları söyledi: "Milliyetçi Hareketi dün, bugün ve yarın ölçeğinde vicdan teraziyle tartmışlar ve iradelerini yansıtmışlardır. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz ve Türk siyasetinin en büyük geleneklerinden olan partimiz basiretin ve erdemin yolundan ve izinden ayrılmayacağını kanıtlamıştır. Bu açıdan son derece mutlu ve bahtiyarım. Allah’a şükür biz ilkelerimizden ve ülkülerimizden hiç ayrılmadık. Aksini söyleyenler yanlışın içinde olanlardır. Biz hiç durgun, yorgun ve hareketsiz kalmadık. Oyunları bozarak, ihanet düzeneklerini yararak, senaryoları muhataplarının başına geçirerek bugünlere geldik, sizlerin huzuruna çıktık. Geliştik, amma velâkin başkalaşma fırtınasına tutulmadık. Değişim kabına girerek kılık ve fikir hamd olsun değiştirmedik. Zamanın gereklerini üslup ve fikriyatımıza yerleştirdik, ama yönümüzden sapmadık. Büyüdük, ama gerçeklerimizden ayrılmadık. Çağı anladık, gelişmeleri yorumladık, küreselleşmeyi kavradık, ama çizgimizden dönmedik, kutsallarımızı satmadık.Her defasında birlik dedik, bütünlükte buluşalım kararında olduk."


"KURULTAY UMUTLARI TAZELEDİ"


Kurultayın; Umutları tazelediğini, coşku ve heyecan dalgası yarattığını milliyetçiliğin meselelere bakışının özeti olduğunu, millet için çarpan yüreklerir Türklük ve İslam için yapılan dualar güçlü bir şekilde teyit ve tekrar edildiğini belirten Bahçeli, "MHP demokrasi ile milliyetçiliğin ayrılmaz bir bütün olduğunu üslup ve uygulamada yeniden göstermiştir. Aynı zamanda bu kurultayımız iktidara ulaşma konusunda çığ gibi büyüyen istek ve arzunun somutlaşmış hali olmuştur. Bugün Ankara bu vesileyle tarihi bir gün ve iradeye şahitlik etmiştir" dedi.


"MHP'Yİ İNŞALAH İKTİDARA GÖTÜRECEĞİM"


Bahçeli, "Tekrar üstlendiğim bu kutlu görevi layıkıyla bir kez daha yerine getireceğimden ve sizlerin yardımınızla Türk milletinin sözcüsü olacağımdan ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara taşımak için elimden gelen çabayı göstereceğimden hepiniz emin olunuz. 10. Olağan Büyük Kurultayımızın Türkiye’ye, Türk milletine, demokrasimize ve Türk-İslam dünyasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye’nin zorluklarla dolu gelecek günlerinde, birlikte ve omuz omuza sizlerle yürümekten onur duyacağım. Her bir kardeşimi kucaklayarak Milliyetçi Hareket’i inşallah iktidara götüreceğim" diye konuştu.


"BUGÜN, DİRİ OLMA GÜNÜDÜR"


Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:  "Temsil ettiğiniz 'diriliş ruhu' ve sahip olduğunuz coşku, Cenâb-ı Allah’ın izniyle 'millî bir şahlanış'ın fitilini ateşleyecektir. Bunun içindir ki bugün; küskünlüklerden, kırgınlıklardan ve ihtilâflardan sıyrılma günüdür. Bugün; birleşme, bütünleşme, kucaklaşma, bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Bugün; bölünme, parçalanma, ayrı düşme, ben davası güderek küçük hesaplar peşinde koşma günü değildir. Bugün; kırma-kırılma, küsme-küstürme, dışlama, hor görme, küçümseme günü değildir."


MHP'DE MYK VE MDK SEÇİMLERİ SONUÇLANDI


MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı MYK ve MDK seçimlerinin sonuçlandı. 75 kişilik MYK'nın asil üyeliklerinde 33 isim yerini korurken 42 yeni isim MYK asil listesinde yerini aldı.


(MV)