Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da bir yıl önce yapımı tamamlanan Ülkücü Şehitler Anıtı'nda dava şehitlerini anmak için toplandıklarını belirtti. Bahçeli, yanında duran 'ülkücü şehit' olarak tanımladıkları Metin Bağış'ın torunu 12 yaşındaki Tuana Aybüke Bağış ile yine Nurettin Bağış'ın torunu 12 yaşındaki Nurettin Batuhan Bağış'ı öpüp, ellerini havaya kaldırdı. Bu sırada iki çocuğun ülkücü selamı vermesi dikkat çekti. Bahçeli geçmişin acı hatıralarını, kutlu emanetlerini, bundan böyle bu şehitlikte yad edeceklerini söyledi.

'BU TOPRAK ŞEHİT KANIYLA VATAN OLDU'

Üzerinde yaşanan toprağın, içinde bulunulan coğrafyanın şehit kanıyla vatan olduğunu belirten Bahçeli, ülkücülerin yatağından taşan coşkun ırmaklar gibi, pisliklere, tortulara ve ideolojik kalıntılara her şeyleriyle mukabele ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Zorda kalsalar da yılmamışlar, vurulsalar da yıkılmamışlar, eziyet görseler de yılgınlığa kapılmamışlardır. Türk tarihinin mirasına, milletimizin devamlılığına haramın, ihanetin ve kötülüğün bulaşmaması için ibretlik bir duruş sergileşmişlerdir. Ölüme gül bahçesine girer gibi, serin bir suya atlar gibi dalmışlar, bir daha geri dönülmeyeceğini her zaman bilmişlerdir. Dava şehitlerimiz ideal bir insanın tüm vasıflarına sahip olmuşlardır."

'MİLLETİN AYDINLIK GELECEĞİ ÜLKÜCÜ HAREKET'

Dava şehitlerinin şöhret, servet ve kudret peşinde koşmadığını, para, mülk ve şan derdinde olmadğını, menfaat arayışında, çıkar beklentisinde bulunmadğını belirten Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte dava insanı olmak böyle bir şeydir. Ve şüphesiz ülkücü olmak budur. Ülkücülüğü tertemiz vicdanlarında yükseltenler, Türk- İslam ülküsünün yolunu kanıyla çizenler, bizim ilhamımız ve gurur kaynağımızdır. İslam'ın bu çağdaki sancaktarı ülkücülerdir. Türklüğün umudu, Türk milletinin aydınlık geleceği milliyetçi-ülkücü harekettir."

Bahçeli, beraberindeki genel başkan yardımcıları ve partililerle birlikte öğlen namazını Ülkücü Şehitler Anıtı'nın bulunduğu alandaki açık mescitte kıldıktan sonra ikram edilen etli pilavdan yedi.



ÜK,NT(AY/COŞ)