Bahçeli düzenlediği basın toplantısında, Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 8 polisin, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 4 askerin şehit olduğu saldırıları hatırlatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Türk milletinin huzurlu, güvenli ve istikrarlı bir güne uyanmanın özlemini çektiğini savunan Bahçeli, emniyet ve asayişin bozulduğunu öne sürdü. Bahçeli, ülkenin her yerinde karşılaşılan manzaranın dengesizlik ve düzensizlik olduğunu iddia ederek şunları söyledi;

"Felaketler birbirini takip etmekte, kayıplar sabır çizgisini geçmekte ve sıkıntılar fazlalaşmaktadır. Türk Bayrağı Beytüşşebap'ta asılı bulunduğu askeri lojman balkonundan ahlaksızca indirilmekte, ancak ülkeyi yöneten Başbakan bunu normal karşılamaktadır. Bayrak tahrik unsuru olarak gösterilmekte, bölücü odaklar rahatsız olmasın diye müdahaleye konu olmaktadır. Türk bayrağının inmesi milletin şeref ve asaletine vurulan en büyük darbedir. Bayrak ancak işgal altında ve teslimiyet şartlarında yere düşecektir. Türk bayrağını hakir ve hor görenler ille de rahatsız olacak bir şey arıyorlarsa, kendi süt ve hamurlarındaki lekeleri görmeleri bizim en samimi tavsiyemizdir. Beytüşşebap'ta bayrağın emrini kim verdiyse, örgütün paçavralarını askeri aracın üstüne çıkarılmasına kimler sessiz kaldıysa, cezasız kalmamalı ve peşleri bırakılmamalıdır. Kim ne yaparsa yapsın bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, vatan bölünmeyecek, millet dağılmayacak ve şehitler ölmeyecektir."

 "TERÖRE MİLLETİN DEMİR YUMRUĞUNU VURMANIN VAKTİ GEÇİRİLMEMELİDİR"

Bahçeli hükümetin açılım politikalarını eleştirerek, bu bağlamda yapılanların terör örgütünün beklentilerini arttırdığını ve hedeflerini büyütmesine neden olduğunu iddia etti. Bahçeli şunları söyledi; "Hükümet müzakareye devam edeyim yoksa kararlı mücadele mi edeyim ikilime arasında bocalarken terör kardeşliğimize pusu kurmakta, bin yıllık hukuku bombalamaktadır. Şayet önlem alınmazsa milletimiz çok ciddi olaylarla karşılacaktır. Bunun için teröre milletin demir yumruğunu vurmanın vakti geçirilmemelidir. Hükümet evlatlarımıza kıyanların başına dünyayı yıkmalıdır.

'OLAĞANÜSTÜ HAL HAZIRLIĞI BAŞLASIN'

MHP lideri, PKK terör örgütü tarafından yıllara yayılarak ilerletilen Türkiye'nin parçalanma süreci durdurulamazsa, toplumsal bir çatışma riskini ülke birliğine vurulacak son darbe olarak nitelendirdi. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süreç şu anki hız ve temposuyla canlılığını korursa ortada ne üniter devlet, ne milli devlet ne Türk milleti kavramı ve birliği kalacak. 1919'larda şekillenen temel yapılanma ve kurucu değerler sistemi infilak edecektir. Durum bu kadar alarm vericidir. PKK terör örgütü birilerinin maşası konumundadır. Ülkemizin bir kısmını kapsayacak olağanüstü hal hazırlıkları bir an önce başlamalıdır."

ANGELINA JOLIE'NİN ZİYARETİNİ ELEŞTİRDİ

Sınır ticaretinin durduğunu, sınır kentlerinde yaşayanların huzurunun kaçtığını savunan Bahçeli, BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie'nin çadırkentleri ziyaretini de isim vermeden eleştirdi. Jolie'nin nasıl bir halkla ilişkiler kampanyası düzenlediğinin anlaşılmaz olmadığını kaydeden Bahçeli şöyle konuştu:

"İnsani görüntü ve makyaj altında yapılan bu ziyaretlerin küresel emperyal politikalara bilgi akışı sağlama amacı güttüğü güçlü bir ihtimaldir. İyi niyet elçisi rumuzlu meşhur görevliler, yabancı ajanlar, teröristler, bölücüler Türkiye'de adete cirit atmaktadır ve AKP iktidarı da şuursuzca olan biteni izlemektedir. Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüştür." 



DHA(BY/COŞ)