MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin gurup toplantısına katıldıktan sonra gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bahçeli, yerel seçimlerinin erkene alınmasını içeren anayasa değişikliği ile ilgili olarak "CHP aklınca bir siyasi bir oyun oynamıştır. Ama bu oyunun içinde kendisi boğulacaktır. Cumhurbaşkanı'nın iradesi ne ise MHP ona saygı duyar. Ama şu ortamda referanduma gidilmesini biz zahmet olarak görmekteyiz" diye konuştu.

Bahçeli, "Türkiye'de ülkemizin yararına yapılması gereken her olay, bir sorun olarak ele alınma alışkanlığına dönüşmüş ve ülkenin her konuda kamplaşması kamçılanmaktadır. Hatırlayacağınız gibi yerel seçimlerin öne alınması konusu Meclis'te grubu bulunan partiler arasında bir diyalog süreciyle görüşülmesi yapılmış ve Ak Parti, MHP ve CHP seçimlerin öne alınması konusunda bir ortak görüş etrafında buluşmuşlardır. Tek ayrılık CHP'nin seçim gününü 3 Kasım 2013 günü yapılması şeklinde olmuştur" dedi.

Bahçeli, "CHP aklınca bir siyasi bir oyun oynamıştır. Ama bu oyunun içinde kendisi boğulacaktır. MHP üzerinde 'Fire verdiler-vermediler ve Meclis'e gelir şöyle olur' gibi spekülasyonlarla kamuoyunu yanıltmaya kalkmasınlar. Cumhurbaşkanı'nın iradesi ne ise MHP ona saygı duyar. Ama şu ortamda referanduma gidilmesini biz zahmet olarak görmekteyiz. Cumhurbaşkanı Meclis'e iade ederse MHP milletvekilleri attığı imzanın arkasında olacak ve 27 Ekim'de seçimin yapılması imkanlarını tekrar gözden geçirecektir" diye konuştu.


(MV)