Almanya'da yaşayan Türk asıllı Alman vatandaşı Adalet Roch, tatil için geldiği Serik'in Boğazkent Beldesi'ndeki evinde beslediği 8 aylık 'Share Pei' cinsi köpeği 'Chocolate'yi gezdirmek için bahçeye çıkardı. Bu sırada komşuları Esat Göçgün ile Alman eşi Brigitte Göçgün de 'Garip' adını verdikleri köpeklerini dolaştırmaya getirdi. Bir süre birlikte köpeklerini dolaştıran 2 komşu, daha sonra hayvanları bahçeye bırakıp evlerinin balkonunda oturdu. Bu sırada Adalet Roch'un evinin önünde duran bir otomobilden inen 2 kişi, av tüfeğiyle bahçedeki köpeklere 1 el ateş açtı. Saldırganların tüfeğinden çıkan saçmalar Roch'un köpeğinin göğsüne isabet ederken, Esat Göçgün ile Brigitte Göçgün çiftinin köpeği de çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralandı. İkinci kez ateş etmek isteyen saldırganlar, Adalet Roch'un bağırması üzerine bundan vazgeçti.

27 SAÇMA İSABET ETTİ

Kanlar içinde kalan köpekler sahipleri tarafından önce Serik'te bir veterinere götürüldü. Burada tedavisi yapılan Adalet Roch'un köpeği 'Chocolate'nin durumu ağır olduğu için Antalya'da Lara Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyata alınan köpeğin göğsüne 27 saçmanın isabet ettiği belirlendi. Esat Göçgün'ün köpeğinine ise 13 saçmanın isabet ettiği kaydedildi. Hayati tehlikesi bulunduğu için her iki köpekteki saçmalar çıkarılmadı.

'DURDUK YERE ATEŞ ETTİLER'

Yaşanan olaya tepki gösteren Adalet Roch, "Köpeğimi sabah gezdirdikten sonra eve geldim. Komşularımız da köpeklerini gezdiriyordu. Hayvanları bahçeye bırakarak evlerimize çıktık. Bir süre sonra bir otomobil bahçe kapısı önünde durdu. 2 kişi indi ve av tüfeğiyle 1 el ateş etti. İkinci kez ateş etmek üzereyken bağırınca ateş etmekten vazgeçtiler" dedi.

'TEKSAS MI?'

Saldırganlara neden köpeklere ateş ettiğini sorduğunu anlatan Roch, "Köpeklerin sahilde ördeklere saldırdığını iddia ettiler. Oysa sahillerde hiç ördek yok. Şüphelilerin alkollü olduklarını tahmin ediyorum. Yıllardır köpek besliyorum. Daha önce Bodrum ve Kemer'de de yaşadım. Böyle bir olaya şahit olmadım" dedi. Olaydan sonra şikayetçi olduğunu kaydeden Roch, "Köpeğimi vuranlardan hesap sorulmasını istiyorum. Burası Türkiye mi Teksas mı? Durduk yere köpeğimi vurdular" diye konuştu.

CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ

Köpekleri vurulan Esat Göçgün ve Alman eşi Brigitte Göçgün de olayın şokunu yaşadıklarını söyledi. Esat Göçgün şöyle dedi:

"Eşim olaya şahit olmuş. Her iki köpeği hemen veterinere götürdük. Şu anda tedavileri sürüyor. Almanya'da ve burada toplam 8 köpeğimiz var. Bu yapılan çok yanlış. Yapanlardan davacıyız. 2 gün önce de İzmir'de yavrularını emziren köpeği vurdular. Almanya'daki gazete ve televizyonlarda 'Türkiye'de hayvan katliamı yapıyorlar' diye anlatacağız. Onlar bizim çocuklarımız. Buradaki yetkililerden bu olayla ilgili gerekli soruşturmaların yapılmasını ve adaletin yerine getirilmesini bekliyoruz."

YOĞUN BAKIMDA

Lara Hayvan Hastanesi'nde görevli veteriner hekim Evren Esin, Adalet Roch'a ait köpeğin göğsünden isabet aldığı için ağır yaralandığını, bu nedenle yoğun bakıma aldıklarını kaydetti. Evrean Esin, köpeğin durumunun şu an ise iyi olduğunu belirtti.

Adalet Roch ve Esat Göçgün'ün şikayeti üzerine jandarma, köpeklere ateş eden saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.



NK(HA/COŞ)