Saklanma ve sık sık renk değiştirme yetenekleriyle bilinen ve kuyruklu sürüngenler sınıfına giren bukalemunlar, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret eden turistlerin ilgisini çekiyor. Kalenin surlarında dolaşan, bazı zamanlar aşağıya inerek turistlerin arasında gezinen renk cambazlarını, birçok turist görüntülemeye çalışıyor. Kuzey hendeğinde turistlerin yürüyüş yolu üzerine çıkan yaşlı bir bukalemun fotoğraf makinalarının flaşlarına rağmen rahatsız olmayıp poz vermeye başlayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde bukalemunun fotoğrafını çeken İtalyan Turist 23 yaşındaki Aleksandre Capali, "Kaleyi ziyaret ederken birçok bukalemun ve kertenkele olduğunu görünce şaşırdık. Bunlardan biri de önümüze çıkıp kaçmayınca, heykel gibi durup poz verince şaşkınlığımız biraz daha arttı" dedi.

Avustralya'nın Melbourne Üniversitesi'nde yapılan araştırma, bilinenin aksine bukalemunların bulundukları ortama uyum sağlamak için değil, rakiplerini kovmak veya karşı cinsin ilgisini çekmek için renk değiştirdiğini ortaya koymuştu.



YA(İÖ/COŞ)