Mehmet Tuncay Aykaç İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Bahar Işıl Bal'ın ağladığını ve ayakta durmakta zorlandığını gören öğretmeni, çocuğun kollarını ve vücudunda darp izleri görünce, durumu okul yöneticilerine iletti. Minik Bahar, kalem ve kalem açacağını kaybettiği için babasının dövdüğünü söyleyince, okul yöneticileri polise haber verdi. Bahar'a götürüldüğü hastaneden, vücudunun hemen bütün bölgelerinde morluklar ve darp izi bulunduğu yolunda rapor verildi. Olayı soruşturan polis, eşiyle 5 yıl önce boşanan ve kızının velayetini alan peynir satıcısı Hamit Bal'ı gözaltına aldı. Sorgusunda çocuğuna şiddet uyguladığı suçlamasını reddeden Hamit Bal, ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı. Bahar Işıl Bal ise devlet korumasına alınıp Gaziantep Çocuk Yuvası'na yerleştirildi.

ANNE: KIZIMI BANA VERSİNLER

Eşinden ayrıldıktan sonra ikinci evliliğini yapıp, bu evliliğinden de 2 çocuğu olan anne 27 yaşındaki Sibel İnce, teyzesinin oğlu olan Hamit Bal ile istememesine rağmen, aile baskısı ile evlenmek zorunda kaldığını belirterek şöyle dedi:

"5 yıl evli kaldıktan sonra 2006'da boşandık. Evli kaldığımız sürede sürekli şiddet gördüm. Yetmezmiş gibi beni sürekli aldattı. Sonra boşandık ve mahkeme kızımın velayetini babasına verdi. Kızım da babasından sürekli şiddet görüyor. Yavrum benimle yaşamak istiyor. Onu bana versinler" dedi.



MB(AK/OA/COŞ)