Türkiye’nin ikinci yüz nakline adını yazdıran Nazım Akan’ın (40), Alaçatı Petekevleri’nde yaşayan ailesi, oğullarının acısını unutmaya çalışırken, organları bağışlanan kişilerle ilgili haberleri yakından takip ediyor. Baba Kazım Akan (60) ve anne Cemile Akan (60), kendi çocuklarının iki kol ve bacağı nakledilen ancak önce takılan organları, ardından da hayatını kaybeden Şevket Çavdar’ın ardından da ikinci evlat acısı yaşadı.

Baba Kazım Akan, Şevket Çavdar’ın ölüm haberini televizyondan öğrendiklerini belirtti. Akan, “Söylenecek fazla şey yok. O çocuğa çok üzüldüm. Hastaneyi arayıp tebrik etmeyi çok istiyordum. Ama olmadı. Ailesinin başı sağolsun” dedi. Diğer organların nakledildiği kişilerin sağlık durumlarını da takip ettiklerini kaydeden Kazım Akan, “Yüz nakli yapılan hastada bir sorun yokmuş. İnşallah çıkmaz da. Hayırlı uğurlu olur. Karaciğeri de GATA’da bir askere nakledilmiş. O da çok gençmiş. İnşallah onun için de hayırlı olur” diye konuştu.

Kazım Akan, oğullarının kol ve bacaklarının da kendilerine verilmesini isteyerek, “Biz organları mezara gömeriz” dedi.

EVLAT ACISI

Anne Cemile Akan da, Şevket Çavdar’ın ölümünden çok etkilendiklerini söyledi. Anne Akan, “Şevket’e çok üzüldük. Nasip değilmiş. Bu ameliyat olmasaydı daha kimbilir ne kadar yaşacaktı. Daha iyi olayım derken hayatından oldu. Kaş yapalım derken göz çıktı. Ailesinin başı sağolsun. Evlat acısı çok kötü, hiçbir şeye benzemiyor” dedi.

“ORGANLARI ATIK DEĞİL”

Anne Cemile Akan, oğlu Nazım’ın kol ve bacaklarının da iadesini istediklerini belirterek, “Organlar atık değil, evladımızın parçası. Acırım, üzülürüm. Bize versinler, cenazesinin yanına gömeriz” diye konuştu.

EVİMİZİN ÇİÇEĞİ DERDİK

Kendi göreneklerine göre mezar ziyaretinin üç gün olduğunu, eşinin her gün Nazım Akan’ın mezarına gittiğini kaydeden anne Akan, “Tek evladımızdı. Biz ona evimizin çiçeği derdik. Yaş itibarıyla benim ondan önce ölmem gerekiyordu. Ama oğlum benden önce gitti. Canımızdı” diye konuştu.