Bakan Bağış ilk olarak Ak Parti Malatya İl teşkilatını ziyaret etti. İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’den çalışmalarla ilgili bilgiler alan Bakan Bağış basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kayseri’de meydana gelen terör saldırısını kınayan Bakan Bağış, “Tek yumruk olmaya devam edeceğiz” dedi. Şehit haberlerinin toplumun canını incilttiğini ifade eden Bakan Bağış şunları söyledi;

"Üzücü bir terör saldırısı sonrası 1 polisimiz şehit oldu, yaralılar var. Buradan onlara bir mesaj vermemiz gerekir. Demokrasi hepimize lazım, demokrasi ile çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur, terör ile çözülecek hiçbir sorun yoktur. Terörle hiçbir yere varamazsınız. Bu milletin devlet olma geleneği bin yılı geçmiştir. Biz provokasyonlara, bu tür girişimlere, kardeşi kardeşe düşürme çabalarına, o oyunlara gelmeyeceğiz. Ama devlet olma geleneği bin yılı aşmış bir millet olarak da dimdik, birbirimizle tek yumruk olmaya da devam edeceğiz."

Bakan Bağış daha sonra beraberindekilerle Malatya Belediyesine geçti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret eden Bakan Bağış, “Malatya hem sanayisi ile gelişen, hem şehircilik anlamında önemli gelişmeler kaydeden bölgemizin önemli illerinden biridir” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Malatya’nın kalkınmasını yerinde gözlemlemekten, AB Standartlarında bir şehircilik anlayışı ile Malatya’ya hizmet edildiğini bizzat takip etmekten büyük onur duydum. Sizi ve bütün çalışma arkadaşlarınızı, size destek olan Malatya halkını içtenlikle kutluyorum” diye konuştu. 

Avrupa Birliği Bakanlığı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Bağış, “Türkiye’nin AB süreci yerelde başlar diye biz bir slogan benimsedik. Bugün 81 ilimizde de AB'den sorumlu vali yardımcılarımız var. Kaymakamlarımız göreve atanmadan önce AB ile ilgili, AB Fonları ile ilgili AB standartları ile ilgili eğitim alıyorlar. Türkiye’nin her yerinde Türkiye Belediyeler Birliği aracılığı ile Belediyelerimizle önemli işbirlikleri başlattık” dedi.

Malatya’nın AB fonlarını en çok kullanan 11'inci il olduğunu belirten Bakan Bağış, “Avrupa Birliği Bakanlığı olarak Malatya’nın Avrupa Fonlarından daha fazla yararlanması için gereken her türlü desteği ve katkıyı yaparız. Hatta bu konuda Malatya’daki ilçe Belediye Başkanları ile de bir görüşme yapılabilir ve bir araya getirilebilirler. Biz de Bakanlık olarak uzmanlarımızı buraya gönderir ve AB fonları ile ilgili bilgilenmelerine yardımcı olabiliriz” diye konuştu.



MP(MP/AAA)