Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, törenin açılışında yaptığı konuşmasında, son günlerde gündeme olan konularada değindi. Bakan Bağış konuşmasında tiyatroların özelleştirilmesi tartışmalarına dikkat çekerek, "Sanatı asla ideolojiye hapsetme lüksümüz yoktur. Yaratıcılığı ideolojilerin sınırlı kalıpları içinde köreltmeye hakkımız yoktur. Sanatçılarımız özgüvenlerini kaybederlerse toplumun da özgüveni sarsılır. Sanatta da devlet baba anlayışına son vermemiz gerekiyor. Sanatta da sanatçılarımızı yönlendiren teşvik eden devlet mutlaka olmalıdır. Ama sırtlarını dayayıp yaratıcı olmalarını engelleyecek zihniyete son vermemiz gerekir. Sanata destek vermek devletin bir görevi sanatı devletin kalıpları içinde köreltmesi devletin yapmaması gerekir" şeklinde konuştu.

Konuşmasında korsanla mücadele konusunda da değerlendirmelerde bulunana Bakan Egmen Bağış, "Başkalarının emeklerinin çalınması doğru değil. Bu iş hiç kimsenin şüphesi olmasın ki kul hakkıdır. Ha başkasının cebindeki bir miktar parayı almışsınız. Ha başkasının yıllarını verip edindiği emekleri ile ortaya koyduğu eserlerini kendisinden izin almadan yayınlamışsınız kullanmışsınız. Aslında bir fark yok. Bunu biraz da vicdanla ahlakla ilişkilendirmek gerekiyor. Bu iş sadece kanunlarla çözülecek bir mesele değil" dedi.


AYDIN DOĞAN TİCARET MESLEK LİSESİ'NE 2 ÖDÜL

Yarışmaya katılan öğrenciler filmlerini cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kamera ile çekerek 3 dalda aday oldu. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Cep Telefonu Kategorisi'nde birincilik ödülünü Kadıköy Kemal Atatürk Lisesi'nden Ecem Simge Yurdatapan, Fotoğraf Makinesi Kategorisi'nde birinciliği Mecidiyeköy Anadolu Lisesi'nde Rüya Alkılıç, Kamera Kategorisi'nde ise birinciliği Sarıyer İmam Hatip Lisesi'nden Zeynep Eda Güneş kazandı. Törende Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi de 2 dalda ödül kazandı.

Fotoğraf Makinesi dalında Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Elif Mandan ile Kamera dalında Tuğba Delikayalı da ödüle layık görüldü. Birincilere ödüllerini Bakan Egemen Bağış verdi. Ödül töreni sonrasında salondan birlikte çıkan sanatçı Orahan Gencebay ve Bakan Egemen Bağış dışarıda bir süre korsan ile mücadele konusunda sohbet ettikten sonra Lütfi Kırdar'dan ayrıldılar. Ödül töreninin ardından şarkıcı Sıla öğrencilere konser verdi.


 


GÖ, TT (SB) FOTOĞRAF